första löppasset på snart ett år.

Nu så är det dags. Idag så åkte jag och Milda till sörljusne. Dem har nämligen ett löpband där som jag skulle låna. och nog gjorde jag det allt också. Så himla skönt att få svettas igen. så jag ska dit imorgon igen innan öppna. Ska bli skönt och få röra på fläsket.. =) förbränna ordentligt. 

Idag åt vi ugnsbakad falukorv och hemma gjord potatis mos. =) så himla gott. Naturligtvis en krispig sallad till. Och ni som undrar så drack vi vatten till. gör vi alltid till maten. Om det inte är helg förstås.  nu ska jag hoppa in i duschen medan Milda sover en stund och Henrik tar en promenad med Svante. 

Snart ska jag kika på 2 ½ män innan Halv åtta hos mig står för dörren. =) 

TRevlig kväll gott folk.

Måndag igen.. och snart Ny månad

Nu är det ny vecka och ny Måndag... snart ny månad. Hm vart tar tiden vägen egentligen? ja det kan man ju fråga sig. Det är helt sjukt att det snart är vår. Tyckte man nyss kom hem från BB. Men icke nu har det snart gått 4 hela månader. 

Sen är det alltid dem tre första månaderna på året som är mest intensiv vad gäller födelsedagar.. mars månad är värst. Nu ska man inte missförstå mig när jag säger att mars är värst för det är inte så jag menar utan jag har 10 födelsedagar från 1 mars- 26 mars. Och då är 2 av dagarna dubbel födelsedag. Fast nu har jag bara räknat personer som fyller samma dag... räknar jag med svantes så fyller han och Perra på samma dag och då blir det 3 dagar där två fyller samtidigt. Ja många midsommar barn blev det. ;) hihi Februari som har varit nu är väl inte lika intensiv men den är inte långt ifrån. Helt sjukt vad födelsedagar det har varit i februari också. hehe tycker inte man gör annat än och firar vänner och släkt. =) men det är sju så roligt också. 

Lilla Milda har inte blivit kvitt sin förkylning riktigt än heller. =( hon är täppt lite på mornar och nätter... hostar till ibland, misstänker att det sitter lite i halsen. Det är jobbigt när man inte kan hjälpa henne mer än vad man gör. Sova högt med huvudet, näsdroppar, snorsug och ja bära runt. Jag vet inte hur lång tid man ska behöva dras med en förkylning. Stackars liten plumma. Jag lider verkligen med henne. Önskar jag kunde göra något mer. Men hon är en riktig glad skit trots allt. =) 

Idag är det inte så kallt ute heller så vi tänkte ta en promenad. får se hur det blir. Vill inte ut i onödan med lill höna när hon är lite förkyld förtfarande.  jaja det visar sig. Om inte annat tar vi en sväg med bilen och hälsar på Svempa. Då kan han ha Milda medan mamma springer på löpbandet. Ja vi har många möjligheter att göra saker på idag.. vi ska bara bestämma oss för en sak.=) 

Nu är det dags för frukost. Tror jag ska koka mig lite havregrynsgröt. Mums. bra start på dagen. 


Vilken Helg igen!!

Så blev det en sen Söndag kväll igen. Vart tog Helgen vägen ?? och vart tog tiden vägen?? Iaf  så var det idag på veckodagen för exakt ett år sedan som vi plussade. =) imorgon är det på datumet. Så man kan säga att söndagen den 28 förra året plussade vi. =) vem kunde veta att vi skulle få en sådan underbar dotter?!  Och sen då att det har gått ett helt år!!!! Hur sjukt är inte det?? 

Vår lilla prinsessa har hunnit bli 3,5 månad. Helt sjukt vad tiden bara flyger förbi. Tanken slog mig idag att om två veckor får hon börja med smakportioner.=) hur roligt är inte det?? hur roligt som helst. 

I fredags den 25 februari tog sig Milda hela vägen från rygg till mage=) vilken stolt mamma man var då. VI var och Firade Fridas födelsedag. Lilla milda skulle få en ny blöja. SÅ när vi satt där och beundrade henne på bordet så tar hon och vänder på sig =) Inför alla. så det var himlans häftigt. Det har hänt mycket under denna helg så det där hör väl till den största händelsen.=) 

Fick besök idag... vi hade fullt hus på förmiddagen fram till mitt på dagen. Först Henriks vän med blivande fru, sen kom Ytterligare en vän till Henrik och hans sambo med barn och systerbarn. Sen kom tre vänner till mig från Härnösand. =) de hade varit nere o åkt Tjej wasan. Dem var så duktiga och dem tog sig runt hela vägen. Så när dem kom hade dem med sig supergoda Wasaloppets bakelser!! Så det var det närmaste Wasaloppet jag kommer iår... möjligtvis For ever kanske!! :P  

Nej nu får jag ta mig i kragen.. till veckan ska det bli ändring igen. =) dags att sova kanske... ilda har sovit hela kvällen så vi får se om hon vill sova igen.. vi får hålla tummarna. =)
god natt


skäms på dig P.S

Tänk att det aldrig blir som man har tänkt sig. Jag har tänkt att jag ska skriva och uppdatera bloggen varje dag om inte flera gåger per dag men nu har jag bara inte haft tid. När jag väl har tänkt att jag ska sätta mig o skriva då har det kommit något annat i vägen. Men iaf så är vi pigga o krya så det är skönt. Ikväll gav jag Milda 135 i  ersättning.. jag hoppas hon blev ordentligt mätt och att hon även står sig ordentligt på  det. Första gången hon åt så mycket så jag hoppas verkligen att hon inte får ont i magen. Jag måste fösöka ge det en chans igen att ge ersättning på kvällarna. Se om ho blir mätt längre. jaja nu har jag inte ork o sitta o skriva mer.. men jag återkommer.. god natt jag ser i kors o har flera ton grus i ögonen och ryggen den värker.. =( men det blir bättre jag lovar..

Huva vad äckligt.

Avslutade kvällen med att sappa mig runt bland kanalerna.. och till min stora fasa så var det ett program på tv4 fakta som jag stannade till vid.. Livet på Akutmottagningen hette den eller nåt. Ja iaf så var det bland det äckligaste jag sett någonsin i program väg. Kanske tur ändå att dem visar det så pass sent. Två killar hade voltat med en bil och den ena killes fot hade tydligen hamnat utanför bilen vid voltningen. Så foten "hängde löst". Och det kan jag säga var det äckligaste jag sett. Men så är man lite fascinerad över hur dem klarar av att fixa det så man fortsätter att titta. hmm hur är människan funtad egentligen?!

Ikväll kikade vi på halv åtta hos mig, sveriges nästa mästerkock och fuskbyggarna. Så himla lämpligt att dem kom efter varandra. =) blir alltid lika förundrar över hur man kan vilja bygga ett hus och sätta sitt rykte på spel. Det är sjukt vilka företagare det finns i Sverige. Men är det vi själva som har gjort att det blivit såhär?!All efterfrågan, vårt dyra samhälle?! ja jag blir iaf bara så förbannad varje gång jag ser programmet. Hur man kan vilja förstöra för familjer genom att säga sig vara en profisionell entreprenad.
Det är tur att Timell och co. finns.=) dem räddar familjerna. =)


Det är tur det finns fina och ärliga människor här i livet... Jag har turen att ha flera av dem runt mig i min närhet!!! =) Nu sover nästan hela familjen Sjödin. Milda har sovit iaf 1.5 timme. hoppas hon sover lite längre nu när jag ska lägga mig. Får se till att lägga mig tidigare på kvällarna.. men det är ju så svårt. Nån mer som har det problemet?? :/ det är ett dilemma för mig iaf. Men nu ska vi slå slag i saken... John Blund min vän... Välkomme  hem till mig tog du med dig nässprayen???!!!

KÄRLEK i mängder

Hihi vilken dag det blev idag... vet inte om detta räknas men iaf så låg Milda i gymet medan jag pratade i telen... plötsligt hör jag hur hon är lite missnöjd och vips så låg hon på mage... :D sist jag såg så låg hon iaf på rygg.. eftersom jag satt i telen kunde jag ju inte börja knäppa kort på framsteget så tyvärr så måste jag göra er besvikna. Därför vet jag inte hur hon gjorde men hon tog sig iaf från rygg till mage på nåt sätt. Hon är ju bara för lurig min lilla tjej. =) Gymet känns som lite för enkelt för henne också för hon river det titt som tätt och det känns som att hon ska någonstans.. haha hon är ju bara för söt.



Idag har det ju varit för kallt för att ens ta sig ut.. så vi har haft soffhäng heeeeela långa dagen. Men inte mår jag dåligt över det. Dock har jag börjat känna av en förkylning så jag hoppas den inte bryter ut, utan att den bara blir så som den är just nu. Jag känner ingen smak men är inte jätte täppt.. jaja det är ingen fara..

Igår var vi som alla andra tisdagar på öppna med alla mammor.. eller det var väl inte alla mammor utan det var några som var hemma och var sjuka.=( krya på er till alla er. Och till er som inte kunde komma dit.. vi ses nästa tisdag istället. Men iaf så bjöd underbara Malin på godsaker.. ja tycker man om choklad så tycker man o den här..=) det var choklad choklad choklad ja allt var i choklad. Mums säger jag bara. Dock blev den lite mäktig för några mammor men för mig var den super!! =) Jag och Viktoria tog oss en promenad dit upp så jag passade på att köpa en Krämkaka att bjuda mammorna på. Men jag fick med mig 3/4 hem. =) men då fick jag nåt att bjuda Svärföräldrarna på iaf. hehe Men Viktoria kom ihåg att ta reda på hur din morfar kom på just krämkaka. =) vill ju veta. 









JA HON ÄR BARA FÖR UNDERBAR MIN LILLA ÄNGEL. =)



Lilla Klara myste medan mamma njöt av den goda choklad bomben!!! =) 

Vi tog vårt pick o pack och hälsade och hälsade på Mormor innan pappa skulle komma hem. =) så då fick Milda mysa lite med mormor också.=)





Svante mattes älskling fick naturligtvis också hälsa på Mormor!!! ♥

tisdag

Nu så är det dags att lägga sig.. Idag träffade vi äntligen mammorna och alla bebisar. =) det var mysigt som vanligt. Dock var vi väldigt få.. fortfarande sjukdomar som spökar... men vi ska väl bli friska snart hoppas jag. Jag bjöd på krämkaka och Malin på en god choklad tårta. Riktigt mumsigt blev det. Så nu fick man ännu mer ångest över att de flesta mammor har börjat träna igen. Dags att göras slag i saken för mig med. Men jag har inte riktigt hittat motivationen än.. men snart kommer den..



Min lilla älskling har varit helt underbar hela dagen och nästan hela kvällen.. vet inte vad som föll i henne när Farmor o Farfar kom på besök. För då var det i stort sett bara mamma som gällde.. så fort Farfar tog i henne så kom den lilla surläppen fram.. stackars Farfar som ville hälsa på sin lilla prinsessa. Men jag tror inte han blev så ledsen... han tyckte det var roligt att retas tillslut tror jag.. ;) han tittade fram som en gubben i lådan lite då o då för lilla Milda. =) 




Så nu känner jag mig välförtjänt av lite sömn efter denna kväll med "sofias änglar", "veckans brott", "svensk sommar" och "grannfejden". God natt

Så kan det gå...

Milda var på väg någonstans.. men frågan är bara vart.. ;)



Nellir ville prova samma sak för att se om hon kom iväg till samma ställe.. =)



Men därimellan tog vi ett parti Labyrint...och gissa vem som vann?! ;)





En fin dag som avslutades med att både jag o Henrik och Milda somande på soffan.. så jag vet faktiskt inte om hon hittade sin pappa i Hongkong på Spårlöst!! haha



Dag i spelets tecken

Hämtade upp Nellie idag så vi spelade Labyrint, buzz innan Henrik kom hem. Då spöade vi honom så han fick känna sig besegrad för en gång skull. ;) haha Hade Maria och Thyra även på besök. Fick presntkort på JC av dem. =) så jag kan köpa något fint där.=) Nej nu blir soffan och mata lilla MIlda.. hon är Hungrig.

=)

Som sagt så hade jag en underbar födelsedag och ett underbart kalas i helgen. =) 
Tusen tack hela min släkt och alla mina vänner för presenter och kärlek jag fick i helgen!!!! 
♥♥♥



Fint besök av Söta Sara och Milda så ut att trivas som fisken i vattnet i hennes knä. Bra facit för framtida barnvakt!!!! ;) Senare kom släkt och en stor hög med vänner. =) Tusen tack Kära Helena än en gång för hjälpen med Smörgåstårtan. Den var super god och det är ytterst lite kvar än idag. men den ska nog inte få stå kvar i kylen så pass länge.. ;)  Fick otroligt fina blommor både genom blombud och av de som kom o firade mig. 
Fick även presentkort på Jysk så vi ska kunna köpa oss ordentliga madrasser, otroligt fina burkar där det står Kakor och hårdbröd på. Så man kan ha dem framme. Fick veta att det skulle finnas en för kaffe också.. blir väl att man får införskaffa sig en sådan också. =) Ellinore följer du med då?! ;) Av Viktoria och Johan fick jag en recepthållare... =) där jag kan ha mina recept nära till hands. =)

♥♥♥

Vilken Helg.

Nu så har helgen gått.. och jag ser att jag inte har skrivit nåt här på 2 dagar.. skäms på dig Pernilla. Men ärligt talat så har jag inte haft tid. Det har varit fullt upp hela tiden.
I Lördags var det kalas för mig. Då var det fullt hus redan från morgonen till sena kvällen. Vi åt o pratade. Så shit alltså vilken helg. Igår var den "riktiga" dagen så den blev betydligt mycket lugnare än i lördags. Var så himla skönt att det blev så. Vi kunde ta det i vår takt. SÅ jag ni som undrar... Min födelsedag, 30årsdag, Var precis så som jag ville ha den. 
Inga konstigheter bara som en helt vanlig dag. =) 

Jag önskade mig presentkort på Jysk för att kunna köpa ny säng... då snackar vi resårmadrasser och allt. Stommen  kan vi fixa sen.. men just nu är det madrasser som är mest akut eftersom det känns som att man ligger i en sackosäck. När Milda ligger bredvid mig så rullar hon mot mig... så mjuk är sängen. Och hur bra är det på en skala egentligen?? Inte alls. jag har börjat eller har haft ont i ryggslutet en längre tid så nu får det vara slut på det. Vill sova skönt nrä jag äntligen ska sova... och när jag väl får så de få timmarna i streck. =)

Lill donnan har varit feberfri i tre dagar nu enbart lite snor/slem i snok och hals på mornarna men det råder vi bot på när morsan kommer med koksaltlösning och snorsug i högsta hugg. Stackars Milda lär väl spy galla över mig när detta har försvunnit. haha Men jag tror iaf att det blir bra. För jag märker ju skillnad på henne plus att jag ser ju vad som kommer ut.. ;)

JA vi planerar att gå på Öppna imorgon. Tänkt vad roligt. Det var ju så himla länge sen vi var där känns det som. För i tisdags var ju nästan alla bebisar och mammor sjuka så då blev vi bara fyra som sågs av 10 kanske. 

Idag så kommer Maria, Nellie och Thyra hit på eftermiddagen. Nellie hämtar jag efter hon slutat skolan och dem andra kommer när Maria har slutat jobbet. =) Dem ville visst fira någon som fyllt.. ;) 
Så idag blir vi bara hemma och det är ju så himla skönt ibland för då kan man gå runt i myskläder och inte bry sig alls om hur man ser ut... vill jag se ut som nåt som katten släpat in ja men då är det helt ok. ;) 
Maria och barnen vet jag bryr sig inte.. ;) 

lite bilder från helgen kommer senare..

Vilka vänner!!!

Tänk vad snälla vänner jag har. =) Johan och Natalie kom o hämtade Svante så han fick sig en promenad idag!!! Vi kommer ju inte ut eftersom Milda är dålig.. tycker så synd om honom som måste vara inne hela dagarna.. dock kan han vara ute på gården utan att rymma.. men ändå.. en promenad är alltid en promenad.  Vi har världens underbaraste hund iaf. Han finner sig i allt. Svante älsklingen. =) Nu ha rjag plockat undan massa disk så nu är vi redo för smörgåstårte bakning.. ;) eller hur man kallar det. Kanske blir en bra o frisk helg trots allt. =) Febern på Milda har gått ner en aning men den är inte helt borta. hon är lite piggare iaf. och tur är väl ändå det. =) 


sjukstuga

nu var det någon dag sen jag skrev men anledning till det är att både jag och Milda är dåliga.. Milda hade feber i morse men börjar bli piggare.. mamma har ont i halsen men börjar bli piggare.. så vi får hoppas att vi är pigga till imorgon. =) då det blir kalas. Man känner sig så maktlös när dem är sjuka och dem kan inte säga vad det är som är fel. Men vi hoppas på att det vänder nu. så jag hoppas på att kunna uppdatera hur vi mår.. idag kommer bästa Helena och hjälper mig o gör Smörgåstårta. =) så vi planerar att vi är pigga imorgon.=) mumsigt. Nej nu ska jag plocka disk.. och ta hand om min mindre piggare dotter. ha en bra fredag gott folk.
tjing

Tack snälla mamma!!

Kom hem sent igår kväll med nybakade bullar och kakor. =) så nu har man laddat fryen till helgen.=) Vad skulle man göra utan mammor?! det var även roligt o se hur hon bakar bullar. =) dem är ju så förbaskade goda..När jag åkte därifrån kände jag att min hals var i uppror... halsont och ont i kroppen. Så idag ha rman ont i halsen och kroppen..=( vad är det som händer egentligen?? jag kan inte vara sjuk i helgen..=( men men det visar sig om jag kan lyckas kurera mig...

onsdag...

Moahahahah goden morgen alla människor. Vi är uppe med tuppen. Snön flyger ute och det ser ut som det blir snöväder idag men för mig räcker det med det som kommer nu.. Hej å hå vilket väder vi kommer få. 
nej nu ska jag ta o koka mig lite gröt så jag får ordentlig frukost!!!

avslutade dagen hos mor!!

Så nu har vi avslutat den 15 februari för den här gången... ny dag imorgon.
Då ska vi träffa Viktoria och Sandra och Klara och Alwa igen. =) 
Men först ska vi få vår skönhets sömn hela familjen. Jag behöver det mest.
haha så kan det vara. Men imorrn blir det hockey i hudiksvall 
och hoppas där med på vinst. Känns som att denna vecka 
kommer gå hur fort som helst. Eller jag vet att den 
kommer gå hur fort som helst!!!! :P god natt


En dag med bäbisar..

Idag var det ju tänkt att vi skulle till öppna förskolan.. men det var ju så många som var sjuka så vi tog o träffades hos Viktoria och Klara. Tant Pernilla hade bakat ihop en kaka med lite hallon i. Den gick hem hos mammorna eftersom den blev uppäten.. det var bara lite smulor kvar.. ;) Imorgon ska vi tillbaka till Viktoria och Klara.. då blir det nog lite nyttigare. =) 



Söta Alwa innan hon massakerade ett kex.. haha så den här bilden kallar vi före...



...och här har vi bilden efter!! =) söt höna!!! 

Klara körde lite modevisning med sin härliga mössa.. vad jag kallade den hehe skriver jag inte här men hon är förbaskat söt i den!!! =)



Jag bjuder på ett till!!! =)



Man kan inget annat än tycka att våra små hönor är världens sötaste!!! Man blir lycklig av att se dem!!! ♥

Min lilla tjej hon somnade bara hux flux.. såg himlans skönt ut iaf.



Min lilla tjej har mycket bus i ögonen... ♥


...så var kakan i ugnen...

Nu så är kakan i ugnen.. tänkte hoppa in i duschen nu så jag är fräsch när man ska träffa fint fölk!! se upp på öppna här kommer vi..:P

bakning

Morgonstund har guld i mun!!! Jag och Milda bakar en kaka som vi tänkte ta med till Öppna idag.. vad det blir får vi se.. kanske bli så misslyckad så ingen vill ha den.. eller den kasnke inte ens går att ta med.. :P haha

KÄRLEK



TILL DIG MIN LILLA ÄNGEL PÅ ALLA ♥ DAG! 
MAMMA OCH PAPPA ÄLSKAR DIG!



TILL MIN ÄLSKLING OCH MIN LIVSKAMRAT!!
JAG ÄLSKAR DIG! TACK FÖR ATT DU FINNS I MITT LIV 
OCH ATT JAG FÅR DELA DET MED DIG.
PUSS
♥♥♥



PUSSAR OCH KRAMAR TILL MIN FAMILJ OCH MINA VÄNNER
PÅ ALLA ♥ DAG

Kräks på detta....

Vad har jag gjort för ont när jag ska behöva genom lida tre migrän attacker på två veckor????? =( varje gång har jag vaknat på natten med att jag har flimmer/blixtrar för ögat. Och varje gång tar jag en brus alvedon och går o lägger mig. SOm tur är har jag en underbar liten flicka som är så snäll på nätterna och mornarna så mamma inte behöver höra massa skrik o gråt. Så nu sitter man här med skallebank och undrar hur man ska klara dagen. =( jag hatar verkligen detta... Man blir liksom inte sig själv.. 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

I allt detta mörker så finns det ändå ett ljus. Det är ju alla ♥ dag idag. =) 
Får se om jag gör något smarrigt till min Älskling idag!!! 
Puss på er

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Sooooolsiiiiiiidan!!!

Säger bara en sak.."fan vad bra solsidan är!!!!!" haha haha helt sjukt bra. =) Mer sånt till folket tack!!
I love it!

Soffhäng

Nej nu blir det soff häng med Solsidan och Chokladbollar!!! =) Vi tar vatten till så blir det lite nyttigare än om det skulle vara läsk till =) Så härlig söndag kväll gott folk!! 


Tömde kameran. =)

Här kommer lite bilder som jag hade i kameran...



Milda provsitter stolen som hon fick av Farmor o Farfar i Julklapp. 





Gott med haklappen. =)



En snabb visit hos pappas Mormor!! 



Mysigt!!



Gopojken Svante!



Kompisen Isa.

Saknar det gamla...

När ska dem börja göra melodifestivalen som den var förr igen?? jag blir tokig.. ja ja jag vet...jag har ett val att inte titta på det men jag kan väl kanske inte låta bli eftersom det inte finns nåt annar att titta på en lördagkväll. Men iaf så tycker jag att det börjar bli så himla lång draget. Jag klankar inte ner på program ledarna dem gör det bra men hallå vad hände med kvaliten på låtarna????? Varför ska dem alltid ha en massa utfyllnadslåtar som låter skit? de blir ju bara pinsamt. Nej melodifestivalen får gärna skippas för min del om det ska fortsätta såhär. 
Iaf så är jag himlans nöjd med lördagen. Hela dagen har varit kanoners. Från början till slut. Milda har haft en bra 3 månaders dag. =) Hon ligger o sover just nu och hon är ju så underbart söt när hon sover. =) undrar vem hon är lik?! hihi
Vår kväll börjar lida mot sitt slut. Dags att sova och träffa på härliga John Blund! han är ju bara för söt. Så god natt gott folk. Det är en ny dag imorgon.

Ps. Till en gammal banrdoms vän... du är den starkaste människa jag vet. Kom ihåg det och även dem starkaste kan även vara dem svagaste ibland. Du har mycket kärlek omkring dig!!! Ds.






Som liten

Jag som liten.. =)




Härlig dag!!

Idag tog vi bilen och for till Familjen Olsson för en promenad och gott fika. Det var super mysigt och härligt med en promenad. Naturligtvis så blev det god kladdkaka till fikat. Med jätte bra vispad grädde. När vi väl kom hem så fixade vi ordning middag som idag blev pot gratäng med fläskfilé och bea sås. Mums säger jag om det!!! Milda sover som en stock. blev inte så mycket sova idag så det är skönt att hon sover ordentligt nu. Nej nu ska jag krypa upp i soffan med min Älskling och se vad tv:n har att erbjuda en kväll som denna. Och ja jag tänker unna mig lite kall Cola och lite choklad och chips. Kan tycka att jag gjort mig förtjänt av det. =) 

Bjuder på ett gammalt kort på mig och kärleken!! 



Mammas go hjärta ska naturligtvis också få vara med på bild!! 



3 månaders spruta igår.

Igår fick hon den beryktade sprutan. Det var bland det värsta jag varit med om.. Så ledsen hon blev min lilla tjej. Men så bra det blev när hon kom till mammas famn efteråt. Pappa var ju på jobbet så det fick duga med mamma. Iaf så gav jag henne alvedon efteråt allt för att förebygga för henne. Och så bra det gick sen då. =) hon var så duktig hela kvällen. Inte alls så mycket gnäll som jag trodde. Hon fick mat på flaska också. Och även det gick som en dans. =) Hon åt som om hon aldrig sett mat förut. Så nu har vi världens gladaste tjej som sitter och tittar på mamma och pappa som ska äta frukost. Vädret är helt fantastiskt fint så det blir perfekt med en härlig promenad med" Folket från Näset!!" =) ♥ Men nu ska jag äta frukost. Trevlig helg
Tjing


3 månader idag!!! <3

♥Idag fyller vär lilla prinsessa 3 månader♥
♥Mamma och Pappa Älskar dig♥


fortfarande oväder =(

Jaha det finns väl ingen i hela världen som har missat att det är en massa snö ute nu.. och naturligtvisa ska vi ut på turné när det är som bäst väder.. nice!!!

Oväder

Jaha så var även denna dag till ända alldeles strax.
Och snön och blåsten bara fortsätter... varför kan det
inte sluta för?? Vill inte ha mer snö nu. Iaf så sover lill donnan,
pappa H ligger uppe på soffan och sover antar jag, mamma P
har plockat undan i köket o hallen så nu är det fint där med.
Så himla skönt när det blir undan plockat. Ändrade om lite
också för att få lite förändring. Det känns lite bättre då. =)
Jag ska ta dem andra rummen sen. För nästa helg blir det
ju full rulle hela dagen misstänker jag. Ska ta hjälp av min
käre vän Helena när vi ska göra smörgåstårta. Hon säger vad
jag ska köpa så fixar vi ihop dem tillsammans. =) Sen så
kommer jag veta hur jag gör ifall man vill göra det fler gånger.
Usch inte många dagar kvar tills man byter första siffran i åldern.
Hihi känner ingen 30 års kris iaf o det rä väl skönt det.
Nej nu ska jag lägga mig... är rätt så trött just nu. Imorrn väntar
träff med föräldrar gruppen och 3 månaders spruta för Milda.
Sen blir det fika och lite mys hos Viktoria och Klara. Sov gott!!


Och ingen sommar än på ett tag iaf...

Tänk vad vädret kan vända snabbt.. men det är ju fortfarande vinter så ja varför kan det då inte komma drivor med snö för?! Väder gudarna tyckte att vi inte hade fått tillräckligt tydligen.. men men bara att gilla läget då.. ASKERS HERE WE COME..=)

ge mig sommar

Vi ser det snöa vi ser det snöa det var väl roligt HUrra!!! NOT!!!!! Vill inte ha mer snö.. det får sluta nu. Vill ha vår NU!!!!!en varm sommar dag med nyklippt gräs nu!!! Eller en sen sommar kväll på altanen med nygrillad fläskfilé!!!


Historia...

Så var även denna dag till ända. Vi är mätta o belåtna och lagom trötta. Jag tar en sista stund, innan jag ska slumra in, vid datorn och skriver några rader.
Det har ju varit dåligt med bilder här på sista tiden.. men jag måste vara ärlig o säga att jag är förbannat dålig på att komma ihåg o ta med mig kameran. Och om jag är duktig på att få med mig kameran och tar bilder så är jag ännu sämre på att lägga över dem på datorn. Fy på dig Pillan. Du måste ju ha focus på att få detta att bli bra. ;) men vad gör några bilder egentligen. Visst jag kan tycka att det inte är så roligt o bara läsa en text man vill ju gärna se på något också.. men det beror ju på vad man skriver om och vem som skriver.. ;) Så ni som så tappert fortsätter läsa från och med nu ja... ni får en hedersmedalj. För ingen vet vad det kommer skrivas om... ikväll låter jag tankarna flyga.



Jag kanske ska berätta lite om mig själv...
Allt började en dag i februari för snart exakt 30 år sedan. Haha på nacka BB såg en liten tjej på 4500gram och 53 cm lång dagens ljus kl 17.10 på eftermiddagen. med stolta föräldrar och syster landade vi i vår bostad i brandbergen. det var där mitt liv började. Sen flyttade vi till Vårberg. Jag minns fortfarande hur vår lägenhet ser ut.. men det kan nog bero på att min pappa och syster bodde kvar där långt efter att jag och mamma flyttade upp till hälsingland. Ja precis vadå flyttade?! kanske ni tänker. Men som 5 åring flyttade jag och mamma upp till Hälsingland, vi lämnade Storstan och stockholm. Väl här uppe började ett nytt spännande liv. Vi köpte ett hus och jag började skolan. Som åtta åring började jag lira fotboll. Eftersom ingen annan ville stå i mål så fick jag det, men med facit i hand så var det nog mest för att jag var sämst när det gällde teknik. =)  Iaf så blev min fotbolls karriär hela 18år. Alla år som Målvakt. Jag spelade i 5 olika klubbar. 2000 spelade jag i Kilafors och tilldelades priset som hälsinglands bästa målvakt... shit det är 11 år sedan... vad tiden har gått. Jag har en hel livshistoria att berätta egentligen om fotbollen men jag lämnar den där... Men nu ska ni inte tro att jag enbart lirat fotboll. Ni som känner mig vet att jag även som 9 åring hittade handbollen. Som skulle bli min största idrott. Att varva handboll och fotboll året om är något man kunde göra när man var en liten parvel men när det började gälla och man blev äldre så var det ju dags att välja. SÅ aug 2001 tog en ny början i mitt liv fart.Jag tog mitt pick o pack och flyttade norr ut närmare bestämt till Härnösand.



Jag flyttade till en stad jag aldrig varit i, jag kände en person men jag skulle få göra nåt jag älskade att göra. Spela handboll. =) Då spelade Härnösand i div 1. Dem kommande åren skulle bli upp o ner. Vi åkte ut ettan och vann tvåan osv.. men de fyra åren som jag bodde där är dem absolut bästa åren i hela mitt liv. Jag har fått vänner för livet och den erfarenheten jag besitter nu skulle jag aldrig ha fått om jag hade bott kvar i Söderhamn. Det vet jag ganska säkert. Iaf så Trivdes jag som fisken i vattnet och det var med gråten i halsen som jag lämnade Härnösand sommaren 2005 för en stad längre söderut Borlänge. Flytten dit var för att få spela handboll.Och även där har jag fått vänner för livet. Både lagkamrater och arbetskollegor. =)Våren 2006 skulle jag få sluta på min dåvarande arbetsplats men kom lyckligtvis i kontakt med min nuvarande arbetsgivare. Och för dem har jag arbetat för i snart 5 år. Jag trivs med det jag gör och kommer nog vara kvar där nåt år till iaf. Mitt liv skulle ta en enorm vändning när jag sommaren 2006 träffar min nuvarande man. =)



Sommaren 2007 fick vi nycklarna till vårt hus, vi trivdes och utökade familjen med både hund och katt. Och tillsist så kom vår lilla prinsessa. På hudiksvalls BB Nov-2010 såg hon dagens ljus kl 00.22, en liten tjej på 4242gram och 55cm lång...

hmm blev det där bra egentligen.. äsch nu vet ni lite om vad jag har gjort med mitt liv.. och mer kan jag berätta men  det tar jag en annan gång.. ;)  god natt

motion

Idag blev det en dag i motionens tecken..Vi packade in oss i vagnen och tog en sväng ner på Ljusne. Vi hämatde upp Maria och Lilla Tova och tog en promenad runt Ljusne innan vi hämtade upp Alva på dagis. Min skallebank gjorde så att jag blev rätt så begränsad men det gick bra ändå. Tackar Maria för sällskapet. Skönt med dagar då man bara är. Nu blir det lax ,potatis och romsås.


Onsdag

Igår blev det ju BVC. Det gick jätte bra och lilla milda Väger 7050gram och är 63,5 cm lång. =) så det rör på sig kan man säga. Vad gäller ersättning på kvällarna så kom vi överens om att jag skulle testa det i en vecka eller så för att se om det blir någon ändring annars skulle jag fortsätta med bara ammningen. Och det är bara o gilla läget vad gäller när hon ska ha mat var tredje timme. Jag får sova sen när hon är lite äldre.. ;)
Men Milda tar iaf flaskan och får i sig rätt så mycket ersättning på kvällarna.. men som sagt vi ska ge det en vecka eller två så får vi se om det blir någon bättring. 

Inatt kom den förbannade migränen krypandes igen... så det var bara att ta en brustablett och lägga sig igen.. jag hatar det. Så nu går man med betong kepa och tycker livet är surt.. tur man har en liten ängel som förgyller min tillvaro iaf!! =)Nej om man skulle ta o göra lite scones o gröt så man blir ordentligt mätt... 

Tjing

Tisdag och BVC

Igår var vi in o köpte flaska och ersättning... det blev MAM flaskan och sempers ersättning. Milda fick ersättning klockan halv åtta... trodde hon skulle sova lite längre än hon gjorde men kl 21.15 vaknade hon o skrek mer än någonsin. Förmodligen körde det ordentligt i hennes lilla mage men efter en stund var det bra och hon somnade om. Kl 01.00 vaknade hon igen och fick då lite mer ersättning som hon åt upp med glädje.. nu kan man ju tro att hon sov flera timmar.. men icke.. kl 03.00 slog vi upp de små blå och var vaken...ja och så höll vi på ills klockan var fem då pappa skulle till jobbet. då fick hon lägga sig bredvid mig i sängen... jag ska prata med evy idag och höra hur jag ska lägga upp matningen. 
tack alla för tipsen det är så snällt. Jag vill absolut inte sluta amma utan jag får väl ge henne det so  tillägg till patt mjölken.. ;) Ha en bra tisdag gott folk.

Kärlek!!!

Tänk vad det behövs lite för att man ska bli glad igen... när man känner att man är långt nere i de mörkaste delarna så behövs det bara en liten liten ljusglimt för att man ska känna att det finns hopp. 
Och just nu känner jag att jag gör det.. jag känner hopp för att det ska lösa sig. Det är få förunnat att ha så underbara vänner som finns där i tid o otid. Jag tänker absolut inte säga någon speciell för det är så många jag skulle behöva nämna då. Och för att inte glömma någon så säger jag bara att ni vet vilka ni är. =) Stor heder till er. Är så himla glad att jag har vänner omkring mig som gör mig glad och som ger mig energi. Det behöver inte vara att man umgås varje dag utan bara att jag tänker på min vän för en kort sekund och känner värmen som den bringar mig!!! Det är en otrolig känsla. 

Jag vet att vissa av mina vänner ser jag inte speciellt ofta och vi kanske inte hörs allt för ofta heller.. men det är bara den där lilla tanken som varar en kort sekund som kan bringa så mycket glädje. Så detta inlägg tillägnar jag mina absolut käraste vänner!!! Ingen nämnd ingen glömd!!! Ni vet att ni alltid finns i mitt ♥. Till dem som bor långt borta och är för svåra att träffa varje dag, trots att vi inte hörs varje dag så finns ni i mina tankar lite titt som tätt. ♥
Jag hoppas jag får ha er kvar resten av mitt liv!!!! 
Love you all!!!!!!!

Måndag o ny vecka

Jag kan klappa mig själv på axeln o säga att jag varit duktig med ammningen... men nu så börjar jag bli ordentligt trött.. Inte trött på att amma utan trött utav att inte få kunna sova mer än 3 timmar i streck på natten... min stubin börjar bli väääldigt kort. Tycker så synd om henrik som får stå ur med en tvär grinig fru. Nej jag var i kontakt med Evy nu på morgonen och sa att jag funderade på att ge Milda ersättning på kvällarna så kanske hon kan sova en hel natt, och sen att man får lite sov rutiner på henne. Skulle vara så himla skönt att hon fick känna sig riktigt mätt någon gång.. tror inte hon gör det.

Vi får se om hon överhuvudtaget tar flaska men jag får försöka hitta en flaska som är så lik nappen som möjligt.. nu vet jag att det inte är samma sak som att suga på napp.. men om den är så snarlik som möjligt så är det ju bara bättre. Så vi ska väl packa oss in till stan o köpa ersättning och en nappflaska. Sen ska vi nog ta en promenad med Viktoria och Klara om dem har tid med oss. Skulle vara så himla skönt o få sova en hel natt igen.. jag är så himla trött.. Så vi får hålla tummarna på att det kommer gå bra.

Milda har ju även blivit så himla snorig, så  när jag tog snorsugen på henne så kom det en hel del ur hennes lilla näsa.Så jag hoppas att hon kommer bli kvitt snuvan snart. måste vara svårt att inte kunna snyta sig ordentligt. Nej ny vecka idag och nya utmaningar.. hoppas det kommer gå bra det här.. BTW solen skiner idag och det är blå himmel. Vilken start på morgonen. =) 

tjing

Söndag

Vilken förmiddag och framför allt vilket fins väder. =) Solen skiner och det är verkligen super fint väder. Blir till att ta en promenad idag innan vi åker på hockey. Gröt till frukost det står man sig länge på. =)
Milda sover... jag känner mig hyffsat utvilad iaf... 

♥Godmorgon!!♥

...

Blev Hudiksvall och hockey idag. Som vanligt var ju Milda exemplarisk. HHC skulle naturligtvis göra det så spännande som möjligt. Men vad är det man säger.. man ska väl ha valuta för pengarna mä. Iaf så slutade det med udda måls vinst efter oavgjort vid full tid, (4-4) och förlängning, sen avgjordes matchen på straffar. Först bäst av tre där ingen av lagen satt sina straffar. Men när det blev sudden på straffar så drog HHC det längsta strået. Behövdes bara en omgång sen var saken klar. Puh vilken pers.. men som sagt valuta för pengarna. =)


Tog vårt pick o pack och drog till svärföräldrarna som bjöd på god mat. Mätt o belåten blev man. =) Tusen tack för det. =) 
Sen att det var Melodifestivalen sket vi fullständigt i... tror jag såg fyra låtar totalt under hela alltihopa eftersom jag somnade på soffan.. ett tag var det bara svärmor o Milda som  var vaken. Men när Milda blev allt för gnällig så drog vi hem... så nu sitter man här o kikar i kors och försöker knopa ihop nåt bra...



Försöker få Donnan att sova.. men hon är ju faktiskt lite gnällig pga aningen täppt näsa. Hon har även börjat dregla nå kopiöst och tycker det är mycket godare med handen än nappen eller tutten när det är dags för mat. Dock inte så varm... men kan det vcerkligen vara tänder på G?? :/ så tidigt tänker jag iaf.. men det finns ju dem som föds med tänder så varför inte.. 
Jaja nu blir det sängen.. vill vara piggelin imorrn när vi styr röda faran mot Hudiksvall och sammandrabbningen mellan HHC och Asplöven. Fan ta er grabbar om ni inte ger järnet. Kom igen nu!!!!!!
God natt!!!





fredag

Jag måste vara ärlig och säga att nej jag har inte kunnat motstå frestelserna så som kärleksmums, kladdkaka, choklad bollar, bullar ja allt vad ett kakfat kan erbjuda. ;) Och cross trainern står så fint framför tv:n och bara väntar på att jag ska ta en tur på den dagligen... men nej har faktiskt inte hunnit.. men det kommer väl en dag då jag tar mig i kragen ordentligt.
Jag vet att jag sa förut att jag skulle börja tänka på vad jag åt.. MEN det är så svårt. Och tiden den går så himla fort om dagarna.. så jag hinner inte mer än att vakna så är det kväll igen..
Men jag ska ta mig i kragen jag lovar. =)Så jag ber om ursäkt för att jag inte hållt det jag lovat!!

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila en stund. Vi tar och åker in till Viktoria o Klara ikväll. 
Tackar Helena och Sara med barn för en mysig dag. =) 

Tjing

Väntar

Sitter och väntar på att Helena och Sara ska komma. =) Helena är nämligen och hämtar Sara och Myra. Tänk vad mysigt vi ska ha idag. =) får lägga ut lite bilder sen.
Snön faller från himlen. trodde det skulle vara slut på snön. men icke sa nicke. Men men det är ju februari och då är det inte långt kvar tills det är sommar!!! Mys!!!
Nej men ha en bra fredags eftermiddag det ska vi.


Måste bara tillägga!!

ETT STORT GRATTIS TILL MIN KÄRA VÄN O KOLLEGA SOM IDAG FICK VETA ATT HON GÅTT VIDARE TILL DEN ABSOLUT SISTA ETAPPEN FÖR ATT KOMMA IN PÅ POLISHÖGSKOLAN. =) HIHI ÄR SÅ HIMLA GLAD FÖR DIN SKULL. HOPPAS BARA ATT DU KOMMER VIDARE NU. JAG KOMMER EFTER OM NÅGRA ÅR HOPPAS JAG. =) GRATTIS ÄNNU EN GÅNG!!!!!!!



Godmorgon!

Idag låg vi länge i sängen jag o lilla Milda. Det är fredag och dessutom en bra fredag. =) vi hade tänkte åka på fotboll ikväll i bollnäs... men vi kom på att det blir för sent för lilla donnan så vi övervägde att stanna hemma. Så vi får se om det blir en kväll i stan med Viktoria o Klara eller om det blir nåt annat. Men det lutar åt det först nämnda. =) ♥

Men nu på dan ska vi träffa Helena&Isa och Sara&Myra. Det ska bli jätte trevligt. Har ju inte träffat lilla Myra än så det ska bli spännande. Hon är ca 1.5 vecka yngre än Milda. =) 
Så för att göra dagen bra har jag kletat ihop en kladdkaka som jag ska ha med mig tänkte jag. Hoppas bara att den blir bra. Nej nu tror jag lilldonnan vaknade efter sin korta förmiddags lur. Så hej på ett tag!! ♥



Nästan så jag skäms.. =(

Har varit och firat självaste svärfar ikväll. Han hade sin 5* födelsedag idag. =) Svärmor bjöd naturligtvis på hallon kaka på hennes vis... och jag skäms nästan att säga det här men kakan jag bjöd på var då rakt inte i klass med hennes. Svärmors var fluffig och god medan min var kladdig och god. Så jag måste prova och göra den igen för att se om jag inte måste ha gjort nåt fel i tillagningen. ;) 

Nästa gång ska jag ha den i ugnen ett bra tag till... inte "bara" 30 min. Sen får vi se hur den blir. Nej nu har jag en liten donna som skriker ihjäl sig om jag inte tar henne.. om inte en pappa som kommer ner med henne snart. Så jag avslutar med att säga Grattis Svärfar på din födelsedag!!! 

Tjing

Späckat schema...

Att man ska ha så mycket att göra när man är hemma o är mamma ledig.. helt sjukt.. men det älskar vi. Roligt o träffa massa människor. 
nu blir det möte med jobbet!! Ska få träffa mina underbara kollegor. =) saknar dem så mycket!
sen blir det massage.
Tjing

Vilken seger!!

Idag vaknade vi vid 10 och solen sken. Vilken dag. =) helt fantastiskt. Vi packade in oss i bilen och tog en tripp till Vallvik för att äta lunch med Farmor och Gammelmormor. Det var ju så länge sen hon fick träffa lilla Milda så det passade oss utmärkt att åka dit en stund idag. Efter det for vi till Fridhem och goa Ellinore som är hemma och går i väntans tider. =) längtar verkligen tills deras lilla bebis kommer ut. ska bli så himla mysigt. =)

Där blev vi kvar i några timmar men som vanligt när vi ska skiljas åt kommer vi på något mer att prata om. Så man kommer alltid därifrån en halv timme senare än man tänkt sig. Men det gör inte mig något. Alltid lika roligt att träffas o prata massa strunt. ;) När Pappa Henrik kom hem bestämde vi oss för att åka upp till hudiksvall för att kika hockey. =)Och  vilken succé det blev. Dem vann ju matchen och Farbror micke var naturligtvis kung på plan. =) Så nu är vi hemma och ska försöka lägga oss.

Det var ju egentligen meningen att jag skulle blogga innan vi for till hudiksvall. Men dator jä*eln hakade upp sig så det fick bli nu istället. Jag blir s¨arg när det inte går min väg vad gäller de tekniska prylarna vi har i hemmet.. men det verkar som det ordnat upp sig nu iaf. 

Imorgon väntar en massa roligt. =) 

Tjing

Vi kallar dem Svärmors hallon kaka!!

Efter ett lyckat smakprov av mammorna så tror jag nog att dem gick hem. =) fick ju först smaka dem av svärmor.. och jag är ju så himla svag för fika bröd men dem här var verkligen super goda. Så efter mammornas önskemål delar jag med av receptet!!!

200gram smält smör
6dl mjöl
6dl socker
4 ägg
1tsk vanilj socker
1 påse med frysta hallon (225gram)

Smält smöret i en 2liters kastrull. 
Blanda ner socker, mjöl, vaniljsocker och ägg i smöret.
Blanda i sockret först, sen 1 dl mjöl i taget och sist i med äggen.
Häll det i en bakplåtspappersklädd ugnsform (ca 43*30 cm )
Strö över hallonen,
grädda i mitten av ugnen i ca 30 min i 175 grader.
Låt svalna innan man skär bitarna! 

Mums!!!



RSS 2.0