Niceigt väder

Vilket underbart väder det är nu. Helt underbart skönt.. och så förbaskat irreterande att jag måste jobba idag... jag som ville ta med mig Milda på badet idag igen. Men vi får ta det en annan dag... och som det ser ut så blir det inte imorrn heller. Då måste jag oxå arbeta. =/ 

Iaf så var vi på Ljusne badet igår och gottade oss. Vi slöt upp med Malin,Sandra, Sanna, Stina och Sandra + barn. Helt sjukt vad varmt det var. Jag och stina tog oss en simtur i den stora bassängen medan barnen var relativt lugna. Vattnet var inte alls lika klart och genomskinligt som det brukar vara och till min stora förvåning var ingen bassäng så. Jag kan inte minnas att det sett ut så när jag varit där och badat som liten. Det kändes nästan lite äckligt om jag får säga vad jag tycker. Inte äckligt kanske men det kändes inte rent just av den anledningen att man inte kunde se fötterna när man stod i vattnet. Det har man kunnat göra förut iaf. Minns att när jag var liten så kastade man saker på botten för att sedan hämta dem.. men detta skulle vara totalt omöjligt idag. Jaja det är väl rätt som det är så jag sak väl inte klaga.. men man kan ju inte låta bli att fundera.. 

Iaf så tog vi och åkte i rutchkanan en vända.. och naturligtvis beslutade vi om att åka i en varsin... jag satte mig i den och gjorde så som man alltid gjort i alla år.. drog in badbyxorna lite grann. Jag trodde för en stund att jag skulle åka ur.. men jag klarade mig med nöd o näppe haha men konstaterade kort efter målgång att nej det där gör jag nog inte om. Så vi gick upp och la oss i solen istället. Men vi var ung för en stund iaf jag och Stina. ;) 

Nej mer baddagar till oss mammor. 

Hade hoppats på att det kunde bli en sån dag för mig och Milda idag igen men jag är tvungen att arbeta idag... dock efter kl 13 men ändå... vi får sola lite på altanen istället.. och det brukar ju kunna funka det med. =) 

Nej om man kanske skulle försöka få i sig lite frukost...
Ikväll blir det möte på Lokalen med grabbarna. Sen är det fredag igen... och på lördag är det fest.. nej det blir ett bra veckoslut trots alla tråkigheter som hänt runt omkring oss.. =/ 

Säger som en gammal klassiker
"Sol i sinne,(inte) brun inne!! (/Rudolf)" 
=)  Tjing

vad orättvist allt kan vara ibland.....

♥Tänk vad livet kan vända på en ynka hundradel. I folkmun skulle man säga grisblink... och idag(igår) gjorde den det för en familj. Det fruktansvärda hände, det som inte får hända. Föräldrar förlorade ett barn. 
Att livet kan ta en sådan tvär vändning... en solig dag blev plötsligt en mörk och molnig dag...♥

♥Jag skickar alla mina tankar till familjen som miste sitt barn.♥

♥♥♥

Tjoho

Vilken helg det har varit. =) Helt fantastisk! Midsommarafton firade vi hos mamma med min faster och familj. Vi trodde på fullaste allvar att vädret skulle bli regn regn och åter regn.. men när klockan slog 13.00 och det var dags att gå ner till tillställningen som alltid dukas upp på grusvägen inne i byn.. ja då stod solen högt på himlen och det blev varmt så pass varmt att man ett tag funderade på om man inte skulle ha tagit på sig bikini. 

Det bjöds på dans runt midsommarstången och femkamp. Tips promenad och tävlingar hör oxå till traditionen och det bjöds på det även i år. Som alla år så dukas det upp fika och på slutet av dagen så finns det ostkaka med grädde och jordgubbssylt för den som vill ha.. och så god den är sen då!!! Det är ju höjd punkten på midsommar det tycker iaf jag!!!

När firandet var färdigt gick vi hem för attt njuta av sill och marängtårta och grillat och ja gud vad vi åt. =) När kvällstimmarna smög sig på var det dags för den årliga fotbolls matchen som alla ser fram emot. Jag var inte med efter förr om åren när man nästan blivit kapad jäms med fotknölarna. Så jag stod över även iår. Jag och Anna täckte oss med myggmedel o ansiktet, händer och hår. För att kunna vistas i området där fotbollen skulle äga rum. Men knotten och myggen blev för mycket. När jag efter en kvart knappt kunde andas pga myggen som följde med i varje andetag blev det för mycket... jag och svante gav upp och begav oss hemöver. Stinkandes och nästintill levande slog vi oss ner i soffan. Det var skönt att vara inne.. men det blev en behövlig dusch dagen efter.. för jag var så pass trött för att duscha på kvällen/natten när vi kom hem. 

Efter en skönhets sömn vaknade vi upp på lördagen... nöjda och belåtna efter en midsommarafton med mysigt sällskap och god mat. Nu var det dags för nästa äventyr... Stugan!!!! Det är ju paradiset på jorden!! som jag har längtat efter att få åka ut dit och bara vara... och så härligt det blev sen då!! Vädret blev hur bra som helst och MIlda njöt precis lika mycket som sina föräldrar och Svante.  Där bjöds det oxå på god mat och underbart sällskap. =) 

Nej vi är så himla nöjda med våran helg så man hade mer än gärna fått spela den om och om igen!!

Så nu sitter jag här vid köksbordet... denna måndag morgon. Arbetsdatorn ska strax slås på... dags att arbeta igen.. =/ Men vad gör det om hundra år... jag kan ju arbeta hemifrån...



Helgen som va..

Så har helgen gått och ny vecka är på väg.. Midsommar veckan. Snart vänder det. ;) 

I helgen var vi i Borlänge med Grabbarna och Tjejerna. Och vilken helg det blev. Helt fantastisk. Det var länge sen jag skrattade så mycket som jag gjorde i helgen. Hahaha mycket tok får man vara med om men helgen innehöll det mesta! 

Grabbarna spelade sina första handbolls matcher ever. Och som dem gjorde det. =) Vi anlände lite tidigare till planerna i Borlänge för att kunna se lite på dem andra lagen. Såhär med facit i hand så kan man ju fråga sig om det var så klokt egentligen. ;) Men iaf så när det var dags för vår första drabbning så Hade vi kikat på ett herrlag som vi skulle lira mot i andra matchen. Laget innehöll 3 bjässar av en annan kaliber än våra pöjkar. Vi stod o undrade hur vi skulle klara detta.. Sagt och gjort så gick vi till planen där vi skulle spela och påvägen dit så säger fredrik till mig 
"Helt allvarligt så kanske vi ska fundera på att lämna VO"

jag tittade på honom och log... nej kom igen nu fredrik det blir bra det här. ;) Men skräcken i hans ögon när han sa det, ja det sa rätt så mycket om hur han kände sig inför premiären. Men grabbarna gjorde det så otroligt bra!! Är riktigt imponerad av dem. OK första matcherna blev stor torskar men sen så började dem komma på hur man skulle spela och då blev målskörden större och förlusterna mindre. =) 

Nej efter en hel dag med 7 matcher så åkte vi till förläggningen välförtjänta av lite vila. Jag och Helena tog och agerade lekledare. Och som vi gjorde det... Det blev en 7kamp.. och inte vilken 7 kamp som helst heller..
Cola drickning med låååångt sugrör, mashmallows ätning, remätning , gelé hjärtans spottning, kaviar race, tampong i flaska stafett och äggkastning. Och tjejerna gick vinnande ur denna hårda fajt. Visst det förekom en del mygel men det hör väl till när det är prestige på spel!! =) 

När 7kampen var avgjord så blev det en mini Ala gala!! =) Med alla dess olika nomineringar. =) bla "Dagens PMS", "Dagens kärlekspar" "Dagens försvarare" etc. Tror det blev en succé faktiskt. =) Fick veta av en av grabbarna att det här var riktigt roligt.. hade det varit med något annat lag hade man bara legat och degat hela lördag kvällen. =) Och det är väl rätt bra betyg av en fd hockeyspelare. ;)  Thanks Marcus!

Nej vi tränare är alla super nöjda med helgen som var och vi ( eller jag) Har redan bestämt att jag minsann ska åka dit nästa år igen. =) det är ett måste. =) 

NU ska jag ta hand om min dotter som behöver ny blöja.. Klänypa på här ska bytas bajsblöja..

Tjing




Måste Provåka!

img_9199 (MMS)

Måste Provåka!


Badning innan molnen kom!

img_6281 (MMS)

Badning innan molnen kom!


Gounge!!

img_4517 (MMS)

Gounge!!


En skön morgon promenad avnjuts i det skön...

img_7665 (MMS)

En skön morgon promenad avnjuts i det sköna vädret!


veckoslutet..

SÅ var snart även denna vecka till ända men innan den är det ska vi ner till Borlänge på beach handbolls cup i helgen. Det blir grejjer det. =) Ska bli himla roligt. Vi får se hur det går men vi får iaf komma iväg och ha roligt med laget! Vi ska sova i tält och det var hundra år sedan jag gjorde det känns det som. Så idag hoppas jag att jag ska hinna packa så mycket som möjligt. Men när man har en liten tjej här hemma som är överallt o ingen stans så är det svårt att få tiden att räcka till. Man vill liksom vila när hon vilar.. :P men det hör ju till. =)

Nästa helg är det midsommar och gud vad tiden går fort. Vart tog bebis tiden vägen. Jag tycker inte Milda är en bebis längre. Hon känns så stor tycker jag. Men är ändå liten när man ser andra barn. =) Men hon kommer alltid vara min lilla tjej! ;) (mamma syndrom antar jag)

Till veckan hoppas jag att vi kan börja med att tvätta huset så vi kan börja måla snart. Vill ha det gjort så fort som möjligt. Vore skönt så man slapp måla hela sommaren. Men vi har ju inte så stort hus så det borde gå på en vecka om det går som det ska. =) Färgen är jätte fin. svår att beskriva men jag kan kanske lägga in en bild sen.. före o efter. 

Sen kan jag bara meddela att det är svårt att lägga in bilder på datorn när jag inte hittar vår digitalkamera.. kan inte förstå vart jag har lagt den. =( minns inte vart jag hade den sist så jag vet inte vart jag ska leta heller. Men den kommer väl fram nångång. Tråkigt med bilderna som var på den bara... men ja det är som det är. JObbigt när man inte minns vart man gör av grejjerna. har blivit en av mina starkaste brister just nu.. minnet. Men jag vet inte det kanske hör till när man får barn. Vad vet jag?!


Idag skiner iaf solen och vi funderar på om vi ska ta en promenad nu på morgonen så vi har det gjort under dagen. För senare kommer det inte finnas tid. Det ska packas och handlas och ja gud vet vad vi kommer behöva göra. Nej efter denna helg så ska det var lugnare för en annan.. så man kan börja komma in i de gamla gängorna igen. 

Men ha en bra dag och ett bra veckoslut för det ska vi ha. 

tjingeling





inte så muntert

Regn regn och åter regn... men jag perspnligen känner att det är skönt med lite regn efter dem senaste dagarnas värme bölja. Snart är det dags för midsommar och jag hoppas verkligen att det fina sommar vädret kommer tillbaka. Dock kommer det väl inte vara så mycket blommor att pryda midsommarstången med. Men midsommarafton är en dag/kväll som ligger mig varmt om hjärtat. Ända sen man var lill liten så har man alltid tyckt om den helgen. Det är mysigt. Och där jag kommer från så träffas man alla i byn och klär stången och fikar och gör tipsrunda och massa saker. Det är så mysigt så jag kommer se till så att Milda kommer få växa upp med det. Vi hoppas bara på fint väder. 

Men nu är det en vecka kvar tills vi kan avnjuta den kvällen/dagen... så åter till nutid. ;)
Iaf så höll jag på att slita mitt hår igår. Jag har ju som vanligt fullspeckat schema och vi började dagen med att Svante skulle få göras fin. Han borstades och tvättades hos Gluffes i Ljusne och som han tappade päls... det var iof inte den riktiga pälsen utan under ullen. Men både jag, Maria och Milda kunde konstatera att vi hade kunnat göra en helt ny Svante om vi hade velat. Jag skulle åka och ta ut pengar så jag packar in mig och Milda i bilen slår på tänningen och till min STORA förvåning så lyser exakt samma lampa på instrument brädan som för 2 veckor sedan. Jag blev tokig och pladdrade en ramsa som inte var av denna värld.. tur Milda inte förstår riktigt vad man säger än..  iaf sagt och gjort så fick jag börja med att ringa verkstaden som gjorde arbetet och förklara för dem att felet de hade åtgärdat tydligen inte var årgärdat.

Hela min dag ramlade samman... jag kände att mer fel kunde det inte bli. Jag hade ju miljarder med saker jag skulle göra jag hade inte tid med detta. Och när jag väl får hjälp av verkstaden som förstår min frustation över att det är fel på bilen igen, talar om för mig att dem inte kan ta emot bilen förrän nästa vecka. I samma mening säger han att han inte vill lova för mycket om att jag ska få tillbaka bilen samma dag då önskar jag att jag hade en gammal skrutt bil som man kunde laga själv.. som förr i tiden. Känner idag att nya bilar är inte att hänga i granen så länge dem inte fungerar. Men när dem väl fungerar så är dem ju naturligtvis klockarena.  Ja och tilläggas bör även att den enda bil dem hade att erbjuda mig den 21 juni är en caddy... två sitsig bil. Hur lätt är det att frakta både mig, barn hund och vagn i en sådan??? ja och vekan efter midsommar hade dem en polo att erbjuda. jag kände att luften gick ur mig. Visst det är tur att vi inte ska ut på några längre resor i midsommar men man vill ju ändå ha en bil som fungerar. 

Hela min dag rasade samman när bilen är helt orkeslös och det inte finns nåt tryck under huven. Så nu gäller det att välja resorna man gör med den. Idag blir det Bvc och idag kommer vi parkera vid kontoret och gå därifrån. Vi trotsar regnet och tar en promenad. Allt för att bilen ska rulla så lite som möjligt. =( men jaja det är väl bara att gilla läget just nu..
Och just i denna stund funderar jag på vart vi har lagt vår digital kamera.. kommer inte ihåg när vi använde den sist... hmm får nog ta och leta reda på den. Vet att den ligger nånstans.. men frågan är ju bara vart. Nej nu ska vi ta och göra oss färdig.

Och till er mammor som ska till Malin idag.. ha det så trevligt. =) önskar vi kunde hänga på men ja som vanligt har vi fullt upp. =( Ha en bra dag i regnet..

Tjing.




Nu var det väääldig länge sen..

Nu var det ett tag sen jag skrev nåt på bloggen och berättar jag varför så kanske ni har förståelse.. ;) Det är helt sjukt vad mycket man har att göra. Men jag har en lista och den betas av sakta men säkert. Att man får magsår ja det är väl en bonus om man inte får det. Men iaf så hade vi ju dop för Milda förra helgen. Och det blev jätte lyckat!! Det var så fint. =) Vädret var kanon och allt men det var dock lite varmt. Men vi klarade det. Milda fick jätte fina presenter!! Tusen tack alla som var där.

Just den helgen så var det även lång helg så veckan som var blev ju en kort vecka. =) det var super skönt. Men iaf så gick måndagen och tisdagen gick sen kom onsdag... då drog jag på kryssning med jobbet... Henrik fick vara hemma ensam med Milda. =) hur det nu skulle gå men det gick ju som en dans. Och vilken resa sen då. =) Vi hade sjukt roligt och jag som tänkte lägga mig och sova ut.. haha gick och lade mig vid fyra fem tiden på morgonen. Upp i ottan för att äta frukost. =) Sen ut på däck för att ta vara på solen som sken över havet!! blev sittandes där hela resan hem. Det var underbart skönt. 

Väl hemma på torsdagen så var jag ordentligt sliten. =) Vi hyrde film och som jag så troget trodde jag skulle orka kika på.. men mina bruna ögon orkade inte med filmen och slocknade en kort stund in i filmen. =) SÅ jag fick titta om på den på fredag morgon.. ville ju veta hur den slutade. När fredagen kom så var det en massa saker som skulle göras inför helgen. För i lördags då var det dags för bröllop.. Milda skulle sova hos mormor så på fredagen skjutsade vi dit henne så hon fick sova där från fredag till söndag.

Och det gick naturligtvis som en dans. Helt sjukt vilken duktig dotter vi har. Hon hade sovit länge på mornarna och varit hur snäll som helst medan mamma och pappa var och firade Sarinee och Fredrik när dem gifte sig. Vilken fest och vilken good mat vi fick!! Hela alltet var så otroligt vackert!! Vi önskar dem all lycka i framtiden. =) 
Väl hemma igår så tog jag och Henrik en löptur... hehe ja gnugga ögonen för ja ni läste rätt.. ;) det var den första löprundan för min del på över 1 år. Det var jobbigt men sjukt skönt efteråt. så det blir fler rundor har jag tänkt. 

Så idag är det ny vecka och ny dag... iochmed förra veckans speckade schema så har jag betat av ytterligare 2 saker som ska göras innan  midsommar. För ja midsommar är målet... efter det är det hur lugnt som helst.. så ja då kanske vi kan börja träffa våra vänner igen..,=)

Så nu sitter jag här vid köksbordet och ska försöka få i mig lite frukost... men jag hoppas ni har lite förståelse för att jag inte haft tiden att blogga den senaste veckan. För efter midsommar då hoppas jag som sagt att vi kan återgå till vardagen igen. =) För denna vecka blir minst lika full speckad som förra.. men dock mer på hemma planen.. Så trevlig måndag på er där ute.=)

tijing




Såhär går det när man tror att man ska kun...

img_4160 (MMS)

Såhär går det när man tror att man ska kunna blanda med slickepotten när matberedaren är i full huggning med att blanda chokladbolls smeten. :) so tur var så hittade jag alla bitarna. Så jag kunde rulla bollarna i lugn och ro. :) nu ska vi snart kliva upp för att åka och duka inför dopet imorgon. Vid nio kommer Malin + barnen och hjälper mig. Have à nice day!!


puh..

nu så börjar det att falla på plats... alla detaljer inför helgen då vår lilla prinsessa ska döpas inför släkten och alla vänner. =) Ser fram emot helgen. Det är en stor dag för oss. Vi hoppas att den blir så fin som vi önskar oss. 

Nu på kvällskvisten rörde jag ihop en morotskaka som ska vara med på dopet.. men ja jag skulle ha dubblat receptet.. fasen kakan blev ju så tunn.. :( men ja det är som det är.. får väl göra om den imorrn eller nåt. Men den luktar fasligt gott iaf. 

Dagen har varit kanon bra annars på alla sätt och vis. Är så otroligt tacksam för alla underbara männsikor som finns runt mig släkt som vänner. Jag får hjälp från alla håll och kanter.. helt sjukt. Vad skulle jag göra utan er. =) Malin hjälper mig och bakar och likaså Helena. Ni är så otroligt snälla. =) Mamma och Svärmor hjälper mig med tårtor.. så jag slipper göra alla själv. Jag ska givetvis oxå göra en tårta.. men hellre en än fyra. 

Gäspar och tittar lite snett ner åt höger, där ligger Henrik och Svante sked..=) mina underbara prinsar. ♥ Lillsessan sover som en stock hon.. 

så nu ska jag lägga mig oxå... gäääsp... så himla trött.. hoppas på att få sova några timmar innan hönapöna vaknar igen. =) förhoppningarna är att hon sover till iaf fyra innan hon vill ha morogn vällnigen. så god natt på er gott folk.. 

tjing




RSS 2.0