...

Nej idag blev det inget långt inlägg här på bloggen. Men jag har inte haft tid med det... det har rullat på hela tiden och helt plötsligt ska man lägga sig och sova. Men imorgon väntar en härlig dag. Fika och träff med mammorna och deras bäbisar. Se vad Malin har bakat denna gång. =) 

Men som sagt så ser vi fram emot morgon dagen så på återseende med det.
natti natti

Nytt försök

Nej ska häva i mig frullen som jag så händigt har tillagat, havregrynsgröt, 2ägg och en kiwi!! Mums. sen går jag upp o lägger mig på¨soffan för att titta åter igen på filmen som jag o henrik hyrde igår. Hoppas jag kan se hela denna gång. =) 



Milda somnade även om nu så det är kanon skönt. =)Hej på ett tag.
Tjing

En riktig film tittare

Helgen har som vanligt varit kanon. Avslutade den med att kolla handboll, först en halvlek på Ala´s U4 som spelade oavgjort. Sen tog vi och promenerade till farmor o farfar för en fika för att se Sveriges bronsmatch. Inte nog med det så blev vi kvar där även till finalen. Svärmor bjöd på "kåta- letter", kokt potatis och en god sallad till. 


Det var som vanligt super gott. På vägen hem från dem hyrde vi en film. I rymden finns inga känslor. haha jag såg knappt början på filmen innan jag var som ett slakt i soffan. Milda sov som en stock i sin säng medan mamma sov som en stock i soffan. =) Så jag kan varken säga bu eller bä om filmen var bra. Så jag måste börja morgonen med att kika på den igen imorgon. Vill ju se hela. ;)


Men det lilla jag såg så var den klockren. =) Nej nu ska jag passa på att sova medan min lilla sessa sover efter ett mål mat. 3 timmar har jag på mig. =) skönt o sova lite iaf. natti natti på er





Blev en sväng till Valbo igår

Mamma, pappa och lilla Milda tog en sväng ner till Valbo igår. Milda skötte sig utomordentligt bra. =) Hon är ju så himlans snäll den här jänta!! =) 
Och mycket folk var det också. Blev inget till mamma utan pappa och Milda fick saker, Sockor, mössa, strumpbyxor och tre ärmlösa bodysar till jänta och löparskor till pappsen. Nu ska vi ta en behövlig promenad. hej hej





Lördag

Sitter här vid köksbordet medan Svempa tittar på fångarna på fortet... ja jag har kikat lite jag med men ska snart fortsätta med det. Mamma håller på och sak fixa smaskiga räkmackor åt oss. =) det är bra härligt och vara i Southlightne ibland.

  

nu gott folk ska jag ta min underbara dotter så mamma får göra godsakerna åt oss. =)  bjuder på en till bild på prinsessan. =) Älskar henne så mycket!!







UNDERBARA LILLA DU. MAMMA ÄLSKAR DIG!!!!!!


Idag ska vi till Valbo

Nu måste vi göra oss klara för bilresa och Valbo köpcenter. Sen blir det till att mysa med mormor och Svempa!!!





Pappa Henrik åker på hockey med en kär vän. =)



Ha en bra lördag gott folk!!!
Det ska vi ha!! =)

Milda fick sin skylt tillslut

Glömde ju säga det att lilla Milda fick sin skylt till vagnen tillslut!! =) Och blev den inte fin så säg. =)




Skulle kunna förse denna sida med bilder på lilla donnan hela dagarna men det skulle ju inte bli så roligt. Man vill väl kanske se nåt annat. Men imorgon ska hon iaf få göra premiären till Valbo köpcenter. Mamma ska hitta lite på IKEA och Pappa vill ha ett par nya löparskor. Får se vad vi kommer hem med. =)
Vet iaf att pappa ska på Hockey när vi kommer hem så han åker hem o vänder när vi är klar i Valbo. =) Jag och Milda tar röda faran och parkerar den i Sörljusne för att umgås med Mormor och Svempa. Så simma lugnt alla människor...
BTW så var det Viktoria som stod för det goda baket igår..frågan är bara när mammorna och bäbisarna ska våga sig ut till mig och milda. ;) och Svante för den delen. ;) Den som lever får se...
Natti natti

Nära skjuter ingen hare

Har precis sett Sverige spela mot Frankrike. Himlans synd att dem förlorade... jag vet att hade sverige haft en bättre dag hade dem tagit dem. Men då gäller det att man sätter sina chanser och har ett näst intill klanderfritt målvaktsspel. Men vi har fortfarande chans på brons medaljen. =) heja Sverige. Jag håller på er!!! 





Tror att Staffan Olsson nog skrek sig bra hes idag... hans och Olas hals mår väl kanske inte jätte bra efter den här turneringen. Men vilken insats sen då!!!! Sjukt bra grabbar!!!





Nu blir det soffan igen... trevlig helg gott folk.

Torsdag.

Äntligen sover Milda. Efter denna dag med alla intryck så hoppas jag att hon kommer sova som en prinsessa. =) Som vanligt har vi fikat oss genom denna dag känns det som. Men vad gör det när man har trevligt sällskap. =)
Innan vi begav oss till babymassagen så stannade vi till hos Viktoria o Klara för en liten fika. Sedan anslöt sig några mammor till. =) men eftersom dem kom till 12 och vi skulle på massagen 13.15 så hann vi inte träffa dem så länge. Men jag hann  med att knäppa kort på min underbara dotter när hon satt i en märklig rosa stol. ;) hihi sån ska vi införskaffa sen nåt tag, dock innan hon blir för stooor för den.. ;) .
Hennes kompis Klara, hade kanske inte sin absolut bästa stund när kortet knäpptes men hon är ju så söt!!! =), fick också vara med på bild. =)
Men iaf så hade vi en mysig stund så länge vi var kvar. =) Efter massagen tog jag och Milda en sväng förbi Broberg för att hälsa på Helena, Perra och Isa. =) dem hade ju köpt present till mig och Milda när dem var i Göteborg på Handbolls VM och Ullared.
Vad passade inte bättre än en Handbolls T-shirt åt mamma och en Ullareds body till Milda.=) hihi Tackar så mycket!! Ni är ju för söta.
Nej nu är det väl ändå dags för mig att lägga mig. För annars kommer han ingen den lille otäckingen.. ;) John Blund!!!! =)

Natti

Fika och baby massage

Jag o Milda vaknade visst tidigt idag *harkel* halv nio kanske inte är så himla tidigt. ;) men hur som helst så ska vi fika idag får se vad Vickan bjuder på för gött. Sen får vi stressa oss iväg på massagen.
Dem andra mammorna får sitta kvar o njuta av sällskapet några timmar utan oss. =)
Ikväll blir det stor handel för Familjen Sjödin. Tur att Pappa Henrik kan följa med oss och handla. =)
Nej nu ska vi klä oss o rulla mot stan. =) Viktoria ringde precis och bad mig köpa Cola. mums säger jag bara.. =)
tjing på någon timme.

ZZZZZ

Har precis tagit mig en behövlig dusch. Milda o Henrik sover på soffan tror jag eftersom jag inte får svar från honom när jag ropar. Så då passar jag på att skriva några rader här. Tittade på fuskbyggarna och jag blir alltid lika förvånad över hur det kan vara så. Helt sjukt hur dem bygger husen. Dem är ju näst intill fall färdiga. Ja det är ju tur att Timell & co finns.
Känner att John Blund är påväg att överlista mig så det är väl bäst jag fintar honom med att gå o lägga mig före honom.. :P haha imorrn ska vi till Viktoria o Klara tiiiiiiidigt, för Viktoria har lovat troschock. Hihi nej då vi kommer i god tid så hon hinner klä sig. Sen blir det massage. Som vanligt en härlig dag att se fram emot. natti natti
tjing

Slappar dag idag

Nu så har jag fått i mig min gröt och två ägg. Mums. Om någon timme kommer Mina brors barn hit efter skolan. Nellie o Thyra så jag o Milda softar lite fram tills dess. Milda sover just nu väääldigt skönt. Soffan ropar på mig...
tjing

Malin Malin Malin

Ja så blev det gott fika idag igen... tack vare Malin. Du är bara för duktig på att baka. =) alltid lika trevligt o träffas. =) nästa träffa med mammorna blir på torsdag hemma hos Viktoria och Klara. =) tänk vad mysigt. nej nu ska jag lägga mig... Men detta inlägg tillägnar jag till just dig Malin. =) ses på torsdag. gonatt
tjing
dessa godsaker fick vi intaga idag på familjecenter!!! =)

tro´t eller ej

Dags att slänga i sig lunchen. Köttbullarna ska stekas o mos o sås ska värmas.. sen packar vi in oss i bilen o åker in mot stan.. =) Mammorna here we come!!

Måndag och ny vecka

Nu ska ju inte alla tro att jag kunde hålla mig till hård diet eftersom jag åkte till mamma o svempa ikväll. Där bjuds det alltid på gott fika. Fast man kan ju faktiskt avstå, men ni som har smakat på min mammas bakverk vet att det går bara inte. Så naturligtvis var min bror Perra snabb på att påpeka när jag tog en bulle o två kakor till fikat. haha det positiva i det är ju att han läser bloggen.. :P hihi tack för det perra. Alltid lika roligt med trogna läsare. Min bror har ju förmågan att snabbt påpeka saker.. men när det kommer till han, då jäklars om man påpekar nåt. ;) men det är ju så roligt att retas lite. tycker om honom ändå.
Milda hade lite svårt att somna ensam i sängen ikväll så jag skickade upp henne till Henrik så får vi se om hon somnar där med honom. Hon var bra trött lilla hönapöna. Iaf så såg allt bra ut enligt barbro. Jag vägde bra mycket mindre än graviditeten och det är ju bra det. o mindre ska det bli. Vi pratade om allt som rörde förlossningen och amning ja allting. Barbro är en kanon bra barnmorska.
Imorrn blir det familjecenter som vanligt. roligt o träffas igen. Imorrn är det Handboll igen. Heja sverige. Den matchen ska ses i stan hos Tea o Peter. =) vi våldgästar dem en tisdag kväll.
Nej nu blir det nog natta. Sov gott
tjing

Lunch besök

Idag är det ny vecka.och jag tror bestämt att jag o Milda har hela veckan uppbokad. Idag ska vi in till stan för mamma ska träffa Barbro. Imorrn är det mamma träff på familjecenter, torsdag är det träff hos viktoria och sen babymassage och fredag är det föräldrargrupps träff. Shit det är bara onsdag som vi inte har nåt inbokat. kanske ska se till o vara hemma då o mysa bara jag o Milda. vi får se. men Om jag känner mig själv så blir det väl inte så. haha
Helgen var kanon bra. Avslutade den med kalas och middag hos mamma o svempa. När vi kom dit så var svepa i eld o lågor . Mamma satt i telen för att boka en thailand resa. Haha svempa var som barn på julafton innan tomten kommer.  Hur som helst så blev det en riktigt billig resa. Den billigaste dem fått på alla fem åren dem har åkt. Så kul för dem iaf att få komma iväg. =)
Vi får stanna kvar här hemma vi i kylan.. men mormor hade bra svårt för att  veta hur hon skulle klara sig från att träffa Milda i två veckor. =) men vi finns ju kvar här hemma när dem väl åker o kommer tillbaka. =)
Nog om värme o utlandsresor...
Nu ska jag försöka duscha och äta frukost innan Milda vaknar. För vid tolv kommer Tea och äter lunch med oss. Sen ska vi skynda oss in till stan för träff med barbro. så nu har jag ju inte tid o sitta o skriva och tillfredställa alla läsare. Ni får hålla er till ikväll.
ha en bra dag det ska jag.
tjing

Sööööndag!!

Idag blir det kalas för Gustav som fyllde 5år i veckan. Så stor han har blivit. Sjukt vad fort det går. Och han ska ju snart bli storebror också. Då blir han ju ännu större. =)
Igår hade vi trevligt sällskap av fam Rosén/Lönngren. det var så trevligt så.
Hör o häpna jag har börjat köra på crosstrainern som stått o samlat damm uppe i ett av våra rum. =) nu ska vi komma igång med träningen. Kan inte vara såhär slö längre. Nu är det hård diet som gäller. jag börjar imorgon. =) men för det ska jag inte föräta mig idag.. :P Hoppas på att kunna dra ut på en löp tur snart. Skönt. Men vi börjar med cross trainern först. =)
Ja men man kanske ska gå o duscha. ha en trevlig söndag  gott folk. =)
tjing

Trevligt besök

Såg länge ut som att vår kväll skulle sluta med att vi somnade i varsin ända på soffan men fick ett trevligt samtal tidigare idag. Det var Viktoria som sa att dem ville hälsa på oss. Och självklart ville vi det. Så vid sju kom dem. Vi spelade buzz och åt maräng swisch utan maränger, det var slut i hela stan, men det var super duper gott ändå.=)
Vi hann även se sverige vinna matchen mot serbien. så nu ser vi fram emot morgon dagens match. Heja sverige.
Imorgon ska vi på kalas och sen blir det sörljusne en sväng. Kanske vi kikar matchen där.. det visar sig. Nu ska vi lägga oss. Snart ny vecka och då blir det en massa roligheter. Hej å hå
tjing.
Delar med mig av lite godingar såhär på kvällskvisten. =)

Lill donnan!!


Lördag morgon

tog mig i kragen och gjorde Scones denna härliga lördags morgon. Gott var det men Henrik åt bara 1/2 medan jag åt 1 1/2... så nu är det två kvar.. som alltid. Kanske ska sluta göra dem... får ju nästan alltid slänga dem som blir kvar. för hur det än är så är dem godast när dem är nygräddade.
Hur ser dagen ut för oss idag då? visst ikväll är det handboll igen men vad ska man hitta på innan det då?? promenad? lite handboll på hallen? se dem minsta i Ala IF lira lite boll. kan ju vara roligt o se.
Lill höna har fått sova med mamma inatt. hon somnade i sin säng men när hon sen blir hungrig på natten så orkar ju inte mamma lägga tillbaka henne så då får hon sova bredvid mamma. =) det är ju såååå mysigt.
Nu ligger hon o sover i babysittern och har jätte fina kläder på sig.. hihi tycker pappa iaf... jag med förstås. Men hon har ett par grå byxor och en vit tröja, på tröjan står det att hon älskar pappa. =) jätte gulligt. Det har hon fått av en vän till mig som bor i Härnösand. Tusen tack!!
Nej nu ska jag borsta tänderna och klä mig anständigt. Hej o hå!!
tjing

baby massage

Idag var vi på familjecenter för att köra första gången med baby massage. åå så mysigt det var. Milda skötte sig klockrent. Det var när vi var färdig med som hon blev lite jollig men då var det ju dags att åka hem. Vi fick lära oss massera ben och fötter denna gång. Sen kommer vi bygga på allt efter som. Hur mysigt som helst. Fick lära oss en liten tå ramsa. hihi jätte gullig. Lilla Vera som var med idag hade tagit sin 3 månaders spruta idag. Då förstår man att snart är det dags för lilla Milda att få sin också.. stackars lilla plumman. Va tiden går fort.
Ikväll så blir det mys i soffan... har inte lust att göra några större utsvävningar alls. Det duger bra med soffan o mina älsklingar. Så trevlig helg på er alla där ute.
tjing

Avslutade kvällen med vinst!!

Så var även denna dag till ända. Vad fort veckorna går. Vart tar dem vägen??är det verkligen såhär det ska vara att va förälder? att dagar,veckor och månader ska flyga förbi??? hrm varför var det ingen som berättade det för oss innan. :P men jag hade faktiskt skaffat barn ändå. För vem kan motstå vår lilla prinsessa?? Okej att hon kan vara lite tjorvig på kvällarna men i det stora hela så är hon ju felfri i mina ögon såklart. Sen att jag har fått några extra kilon på köpet det skiter jag i. dem kan jag springa bort sen. (förhoppningsvis)men att få se detta underbara leende varje morgon när hon vaknat och sovit som en prinsessa är ovärderligt. Nej snälla stanna tiden ett slag någon. För snart börjar hon skolan och sen flyger tiden bara förbi. Bara det senaste året har ju bara runnit iväg. Helt sjukt att vi plussade för snart 1år sedan. Det är helt sanslöst. ja ju mer jag tänker på det desto mer panik får jag.
Det är ju snart dags för gamla olga att bli 30 också. Shit alltså. Minns när man klev på bussen och skulle in till stan, när de äldre satt längst bak i bussen. Då var dem kanske 20 år, man slog ner blicken och tog första bästa plats som kom. Den åldern har man ju passerat med råge nu.. haha man tyckte dem som var 30 var så gamla när man var 20. haha men nu är man där själv snart. Haha helt sjukt.
Man är gift har hus, kombi, hund, katt och nu barn. Snacka om vuxen poäng haha . Men nu hoppas vi att jag inte hamnar i någon kris utan att jag kan se fram emot min födelsedag och känna mig välkommen in i ett nytt 10 tal. 30talet.

Idag var jag och Milda o hälsade på Maria och Tova en sväng på dagen innan hon skulle hämta Alva på dagis. Så vi fick fika o umgås lite. Det är alltid lika trevligt. Hoppas på att träffas snart igen. Imorgon är det äntligen dags för babymassagen. Den skulle ha börjat förra veckan men den som ska hålla i det var sjuk så första gången blir imorgon istället. ska bli härligt o se om Milda kommer gilla det. =)
Men innan vi tar oss till morgon dagen ska donnan somna.. som det ser ut just nu så får hon sova i babysittern som står i, hör o häpna, i sängen haha haha men hon sover iaf. Så det kanske är dags för mig också att sloå igen de två bruna ögonen och sova en stund innan Milda ska ha mat.
natti natti
PS så jädrans skönt att se Sverige vinna den viktiga matchen mot Polen ikväll. Man kan nu sova i lugn o ro!! DS

Kräft o sikromsröra på Toast

Delar med mig av en av mina favorit röror. =)
1ask(100g) Créme Bonjour gräslök
1 paket(500g) kräftstjärtar, avrunnen (finns både frusna och på burk)
2 msk Sikrom
1 avocado, i små tärningar
2 msk dill, hackad
1 1/2 tsk wasabi
1 msk lime saft
vitt rostbröd
Blanda Créme bonjouren, kräftstjärtarna, sikrom, avocado,dill,wasabi och pressad lime i en skål. Smaka av med salt och peppar. Stek, grilla eller rosta 4 brödskivor och fördela blandningen över bröden. Garnera med dill och lite sikrom. Funkar även till bakadpotatis. =)
låt det väl smaka.

Pust o stön

Är nöjd med dagen som den blev. En fika med alla mammor på furan och besök av mamma senare och nu med mys i soffan  med dem bästa!! Hade en tanke på att jag skulle  avsluta kvällen med nybakade scones. Men tiden bara rann iväg och det får bli en annan kväll.
Hur är det tänk egentligen att man ska hinna med allt när man är hemma med en liten. Helt sjukt egentligen. Men man får ju ta det som det kommer. Lilla Milda vill ju inte sova riktigt på dagarna. Så man har det svårt att få saker gjorda. Det blir väl bra tillslut.
Ikväll är det ju ingen handboll heller, lite tråkigt är det ju. Men desto trevligare blir det imorgon kväll. Undrar om man ska ha nåt gott till... någon som har ett förslag på vad??
Ja just det ja.. vaknade halv sju imorse och kände paniken i kroppen. Hade drömt en helt sjuk dröm som gjorde att jag var tvungen att skicka ett sms till Henrik och fråga om vi fortfarande var gifta och att han inte var påväg till stockholm för att köpa en soffa, hos någon jag inte fick veta vem det var. Nej de var inte alls roligt att vakna men paniken lade sig och lugnet infann sig i kroppen. Vilken start på dagen.. men den blev ju som sagt hur bra som helst ändå.
Jaja all denna sörja jag pratar om lär ju gegga ner sig ordentligt i geggamojjan så nu nattar jag både mig o resten av familjen...
tjing

Träff med alla mammor.

Idag blir det en tripp in till stan igen för en fika med en massa mammor igen. =) det är ju så mysigt. sen ska vi hem o invänta mormor som ska hälsa på. det blir mer uppdatering sen.. måste ju skynda iväg.. tjing.

Handbollsfeber!!

Avslutade måndags kvällen med en seger för det svenska handbolls landslaget. Vilken utklassning sen då. =)
Trion Källman,Doder och målisen andersson visade vägen till seger. Självklart var stödet från läktaren en avgörande faktor. ;) För i publiken satt mina vänner och hejade fram sverige. Finns med på www.alltomhandboll.se
Imorgon beger sig jag och Milda in till stan. Vi ska hämta upp Viktoria och Klara för ett besök på familje center. =) ska bli roligt och träffa alla mammor igen. Se om det är någon bebis som vuxit sen sist!!
Nej nu blir det sängen. God natt alla handbolls älskare där ute. Nu ska familjen Sjödin sova.

En vanlig dag

Idag tar vi en sväng in på kontoret o hälsar på. =) jag o vera ska sätta oss o fika där. hoppas det är någon mer där så vi får lite sällskap.. fast å andra sidan räcker det ju bra med vera och Milda. =) Nej lite fika bröd att ta med blir ju kanon.
Lilla Milda sov till 10 idag. Hon är så duktig. jag får en stund på morgonen för mig själv så nu har man hunnit duscha. Det är ju alltid bra. Imorrn ska vi in till familjecenter och träffa alla mammor igen. Ska bli så mysigt. =) nej nu ska vi fixa till oss sen blir det stan.
hörs hej

Hudiksvall

Nu så har man äntligen kommit hem igen efter en hel dag i Hudiksvall och hockey. HHC-Björklöven. Slutade dock med förlust men grabbarna gjorde en kämpar insats. Det blev publikrekord och hallen kokade. Milda var så duktig och sov nästan hela matchen. hon vaknade till när det var fem minuter kvar. Då hade hon sovit i 4 timmar. Så hon var lagom hungrig när hon slog upp sin mörka ögon. Hon har verkligen varit jätte duktig hela helgen min lilla pärla. =)
Så nu är mamma Pernilla trötter och det svider i ögonen. Imorgon ska vi in o träffa arbetskollegor. På tisdag tänkte vi åka o träffa alla mammor igen som vi gjorde förra tisdagen. Och till veckan som kommer hoppas jag att babymassagen börjar. =) Nej nu blir det sängen. ögonen går i kors.
Tack mamma och svempa för hjälpen med svante i helgen. Guld värt!!!
natti
Ge mig sommar NU!!!!!
Fina Lina från i somras när hon var klar med skolan och skulle ut och börja jobba som Polis. =)

Dem är ju bara för härliga!!!


Succé!!!

Igår intog familjen Sjödin Altorp bygdegård för lite fest. Milda skötte sig som vanligt exemplariskt. =) men det är faktiskt inte det jag ska skriva om nu. Utan jag ska skriva om vår lilla överraskning och present till brudparet. =)
Småstadsliv fans som brudparet är så vad passade inte bättre än att skicka dit städtanterna Agneta Patrull och Johanna Andersson och sen Ingemar Andersson kunde dem inte lämna hemma. Han fick följa han med. Allt detta hemlighetsmakeri gick mig på nerverna. Att inte få berätta för Micaela vad som komma skulle hehe. Men då hade jag ju förstört allt och det fick ju inte hända. När allt var riggat och klart med att dem var påväg till oss så satte vi ögon bindel på brudparet. Småstadsliv gänget smög genom matsalen ner i logen under scenen och vips så var dem på plats. Ögonbindeln togs bort och så var allt som vanligt igen. Trodde dem ja. För 30 minuter senare kom Agneta Patrull och Johanna Andersson plötsligt upp på scenen och det utbröts ett jubel i lokalen. Det var som att taket skulle lyfta!! Brudparet tappade hakan. Det pratades om både After Sun och massage på brudgummens röv efter ett års sittande på Gefle IF s avbytarbänk.
Altorp kokade!!
Sen gick agneta och johanna. Plötsligt kom allas vår prutt tokiga Ingemar in och tog över underhållningen. Johanna fick hålla koll på honom så inte det blev allt för många pruttar vilken det är stor risk att det blir. =) Då var det dags för bruden att få spela Venus eftersom hon var hemma. Och även detta blev ju en succé. Peruk och lite rouge fick pyntas på bruden som bara skulle säga Ja på allt ingemar sa. Och det skulle pratas blommor i Bin. Som vi alla vet är ju det kanske ingemars akilles häl men jag tyckte han skötte sig galant.
Jag är rätt säker på att detta blev en oförglömlig kväll för brudparet.. det blev det för mig. Småstadsliv gänget blev nog rätt nöjd dem också. Trots att johanna var på väg att ge upp strax innan entrén. Nej vilka kärringar som kom förbi och förgyllde vår kväll. Här kommer ett litet smakprov på vad som kan hända back stage.
www.smastadslivbloggen.blogspot.com

MYCKET NÖJE!!!


Godmorgon

Nu så är frukosten intagen. Snart bär det av mot stan och uträtta lite ärenden. Svante ska få sova hos mamma och Sven-Erik inatt. Vi hämtar honom i morgon kväll. Bäst att göra så.. synd om honom annars.
Halv fyra ska jag vara hos Hännestrand. Hon ska hjälpa mig med att göra ordning håret till kvällen. Så nu är det viktigt att alla pusselbitar faller på plats. Problemet är ju bara att Milda sover än... och jag vågar ju inte åka hemifrån innan hon vaknar o får mat. Det går ju snabbast och smidigast om jag åker till stan utan henne.. och likaså när hännestrand ska fixa frippan. Men vi får se hur det blir. Det är inte bara o vara små barns förälder.
Förut var det ju bara och åka när man skulle någonstans. och nu när hon är så beroende av mig så blir det ju extra svårt att åka iväg. Men det är ju lite mysigt också. Det är ju så mysigt och amma. Det är ju en liten stund då jag o Milda får tid tillsammans. Tänk sen när hon blir stor då hon inte har tid att vara med mig. Då kan man tänka tillbaka på den tiden då man ammade. =)
Ikväll blir det super roligt. Längtar ihjäl mig. Jag hoppas att det går bra med dukningen för dem. vid 6 imorse skulle dem vara där o duka.. shit dem måste ju nästan sova middag. hehe hur ska dem annars orka med till natten. =)
Mycket Nöje!!!
Jag kan meddela att jag inte är dugg avundsjuk på Helena,Perra,Lasse och Sara som åker till Göteborg idag och kommer sitta på läktaren i Handbolls VM.... JO DET ÄR JAG!!!!!!!!!!!! Vill också vara där. Heja sverige!!!
Jag ska kika efter er på tv.
nej nu ska jag göra nå nytta. trevlig lördag gott folk.
MUMS!!

Vilken kväll.

Familjen sjödin tackar Maria och Niklas så himla mycket för god mat och gott sällskap. Hoppas ni inte är allt för trött imorgon. =)
Så var även denna vecka snart till ända. Och idag ska vårt internet komma igång ordentligt igen. Tele 2 skickade ett meddelande om att vi tydligen hade använt 90% av vårt kapacitet... jaha tänkte jag... hur menar dem nu. Henrik fick bli den som ringde upp dem, för jag kan ha en tendens till att kanske brumma på för mycket och bli lite för het på gröten. Och sen minns man bara sista meningen av samtalet.. det är inte att rekommendera. Därför fick Henrik ringa denna gång.
Jag måste ha missuppfattat allting vad gäller abonnemang och hastigheter. För jag trodde att dem här GB o MG var hastigheter på bredbandet men det var tydligen hur mycket man får förbruka/månad. Men jag är väl korkad som inte fattat det så det bjuder jag på om så är fallet. haha men iaf så blev det ju ett himla strul med allting så igår fick man vara dator lös. =( inte lätt det jag som börjar blogga o allt. Vad ska folk tro när man inte bloggar på en dag. Vilken loooser misstänker jag haha.  Men där har ni iaf svaret på varför det inte skrevs så mycket igår eller i förrgår , när jag nu tänker efter... för det är trots allt ny dag. =)
Men jag vill ju inte tråka ut er med en massa tok så jag slutar nu... och börjar på ett nytt inlägg när jag kommit på vad jag ska skriva..  go natt.

Våran dag.

Klev upp allt för tidigt imorse... IGEN... vet inte vad det är med mig. Jag lägger mig senare än Henrik o Milda men sover inte längre för det. Vaknar och är hur pigg som helst när Henrik åker till jobbet. Och då snackar vi inte kl 8 på morron utan halv sex. GRrrr säger jag bara. Är så less. Vill ju sova.
Men det är på morron jag kan bara sitta njuta av tystheten. Då jag får tid att göra det jag inte hinner göra på dagarna då Milda inte sover längre än en 30 min. Man kan tycka att varför inte passa på och sova.. men det GÅR inte. Stackars mig. Men det blir nog bra ändå tillslut!!
Idag var jag iväg in till stan(e-center) och mötte upp min vän o Kollega Micaela. Hon är i full gång med att planera sin o Emils bröllopsfest. Hon ska låna en ljusstake av min mamma så jag lämnade den då. Sen for vi hem. Jo jag var in o köpte strumpbyxor till imorgon. I need It. 
Ikväll blev vi bjuden på middag hos Maria och Niklas i vågbro. Så mysigt. :) första gången vi ska dit o hälsa på sen dem flyttade ihop. NIce. Så det blir en sjukt bra avslutning på denna vecka. Nu hoppas jag bara att Henrik kommer hem snart så jag kan få göra mig lite fin. Milda får ha på sig klänning ikväll. =)
Igår fick jag en jätte stor kartong med massa flickkläder av snälla Maria Olsson. Så nu har man sjukt mycket kläder i strl 62 och 74. =) Jätte roligt och ha lite variation på kläder. Alltid lika roligt och klä på lilla donnan. =) TUSEN TACK MARIA!!! =)
Nu kom Henrik hem dags att göra några knop. Ha en underbar avslutning på denna vecka. För det ska vi ha.

Skit internet...

Tror ni inte jag fick lite abstinens igår kväll när jag INTE kunde blogga. Varför kan jag berätta sen. Men det kommer bli bättre imorgon. I will tell ya!! Lite kort fattat om gårdagen.
Milda hade växt jätte mycket. Hon var 61 cm och vägde 6375gram., =) stooora tjejen. Nästa gång vi ska till BVC blir om en månad.. gah då är hon 3 månader. shit vad stor hon kommer vara då. Lilla gumman.
Nu så får ni hållas lite till nästa inlägg... för det får även jag... som sagt SKIIIIT INTERNET!!!! Och jag avslutar med att säga.. JAG LÄNGTAR TILL IMORGON!!! FÄST!!!!!
Tjing!!

gråter floder varje gång

Det här är så himla jobbigt. Det går inte att hålla tårarna borta... Man kan inte i sin vildaste fantasi förstå vad dem går genom med att ha någon borta i krig. Är det sista gången man ses????

Nostalgi

Gluttade på youtube såhär på morgon kvisten... hittade massa klipp från fångarna på fortet, sikta mor stjärnorna och en massa andra gamla program. Vilken nostalgi. =) ja jag delar med mig av det så ni också får se. mycket nöje.
Ps. han har vuxit på sig den där Rikard Sjöberg. ;)

Pinsamt värre...


hur konstigt ska man ta o drömma????

Vaknade med ett ryck närmin dröm var slut. Minns inte vart vi var men vi var tre stycken,varav en minns jag vem det var, i ett höghus. Vi skulle åka ner med hissen. Vi gick o pratade och den jag känner var gravid. Vilket hon har varit också. Det sjuka är att när vi ska åka ner går vi o pratar och i min dröm fanns det inte dörrar som man ska vänta vid tills hissen kommer. Utan hon som är gravid går rakt ut i ingenstans, utan att se sig för och faller rakt ner i hiss schaktet. (stavas det så tro?) Vi som står kvar hör hur hon skriker och vi blir alldeles stumma av chocken. Hon faller 10 VÅNINGAR!!!!!!!! jag minns att jag tänkte det i drömmen. Sen vaknar jag och kan INTE somna om.. kanske inte så konstigt. Så kommer henrik in o säger hej då till mig o Milda. Och nu sitter jag är. hur konstigt får man drömma egentligen. Tänk om man skulle falla tio våningar i ett hiss schakt.... snacka om att se döden i vitögat.
Godmorgon!!!

zzzzzzz

Sitter ensam vid köksbordet o är förundrad över hur tyst det kan bli i ett hus bara för att två stycke går o lägger sig. Milda har precis somnat i sin spjälsäng. Första gången!!!! Hoppas det blir en fortsättning på det. Hon har varit duktig på att somna på kvällarna när hon började med napp. Är så skönt att slippa vanka av o ann tills hon somnade. Nu har man även chans att slappna av och få lite gjort. Har vikt tvätten hängt tvätt och plockat undan lite. Imorgon kommer snälla Sven-Erik och Tommy och hjälper oss med avloppet. Det räckte tydligen inte med ett rensband utan vi är tvungna att ha något special med högtryck o grejer. Det är inte första gången vi får stop i avloppet. Utan tredje eller fjärde gången på snart fyra år. Det är fasen inte normalt. Så vi ber till gudarna att det funkar. Så vårt besök hos mormor ikväll blev dessvärre inställt. Vi får ta det en annan gång istället. vid 19 var middagen klar. hm lite less var man väl.
Ska bli spännande att se hur stor Milda har blivit nu. Vår lilla tjej växer så det knakar. Strl 56 sitter super duper tajt men 62 sitter bra nu. Så vi får se hur länge till hon kan ha 62. Hoppas hon stannar lite i växten nu så man kan hinna ha alla kläder man har fått. Men det ska vi nog hinna med. Sen har hon varit jätte stadig i nacken sen hon var två veckor gammal. Hon lyfter det riktigt ordentligt nu så hon gör framsteg hela tiden. det är så himla roligt!!!Man blir stolt i mamma hjärtat!
Slutet av veckan kommer bli hur bra som helst. Schemat är full späckat med roligheter.
Imorgon : BVC, Fika hos Maria O efter det.
Fredag: Hälsa på Maria H
Lördag: Bröllopsfäst!! Familjen Hedvalls.
Söndag: Hockey i Hudik. Heja HHC. Och premiär för Milda. =) Sen blir det firande av Micke som fyller i helgen!!
Nej kanske dags att lägga sig... innan Milda vaknar och vill ha mat.
TJINGELING!!!

Det blev en skylt tillslut

Mamma ringde och berättade att hon hade hittat en sida på nätet som gjorde barnvagnsskyltar med 2-3 dagars leveranstid. Nice tyckte jag. Så mamma beställde en.. eftersom det sket sig med den tidigare. Och billigare blev det också.  Så nu är vi mätta o belåtna. Dags att luta sig tillbaka i soffan. Milda Sover gott för en gångs skull. Imorrn BVC och efter det åker vi och hälsar på Maria Olsson och hennes gojäntor.  Blir en bra dag imorrn med. =)
Hörs Hej

Haha kören är bäst!! =)


Katrin Mellkvist min idol haha


haha


stop i lagens namn

Kommer hem.. sitter vid datorn, Henrik duschar. Hör hur det låter någonstans... ett kluckande/guppande ljud. Jag lokaliserar vart ljudet kommer från... mitt sökande slutar inne i tvättstugan. Det bubblade rejält i avloppet när han spolade vatten, garanterat stop på vägen ner till underjorden. Det blev vatten kvar på golvet i duschen med, spolade vi vatten i handfatet kluckade det och spolade vi i toan så blev den fylld upp till kanten nästan... sjönk undan väääääääldigt sakta. Dåligt less jag blev och Henrik med för den delen. Det är ju han som är karln i huset och ska göra dem här sakerna. Visst jag hade kunnat göra det också... men jag lagar maten istället.
Fick ett samtal från Barnenshus idag att Namnskylten som ska sitta på vagnen inte hade gått att beställa så vi kunde komma in med kvittot så skulle vi få pengarna tillbaka. Men jag hade ju inte beställt någon skylt. Men jag listade ganska snabbt ut att det måste nog vara min snälla mamma som hade gjort det. Mycket riktigt var det hon allt. Lagom less åkte hon in o hämtade tillbaka sina pengar. Tur var väl det. =)



Nu ska jag laga mat till min älskling för att han är så duktig o fixar avloppet.(hade förstås lagat maten ändå) ;)



Besluts ångest...

Idag är det lite kallare än det varit de senaste dagarna.. men vi trotsar kylan och går på en promenad så Svante får komma ut lite. Stackarn får bara springa på gården annars. På lördag är det fest för hela slanten. Då ska man  ju klä sig fint och så. Kul att man kommer i nåt när man fått barn för 2 månader sedan. Inget som passar i garderoben. Jag gick lös på stan för att hitta nåt men inget passade.. av det jag provade dock. Men hittade en klänning eller vad man ska kalla det... men den kändes inte riktigt festlig. Så jag kom på den geniala idén att jag hade en gravidklänning i somras som jag köpte och använde flitigt. Dock är den kanske lite FÖR somrig men va fasen. Man blir ju uppklädd iaf.
Hur gjorde du när du var nybliven mamma och inte kom i dina "gamla kläder"?? Man får ju lätt panik när man står där i provhytten och man inte kommer i nåt och dessutom inte gillar kroppen som den ser ut. Man vill gärna få tillbaka sin "gamla kropp". Men jag vet ju att hon "bara" är 2 månader. Jag har ju ingen aning om hur mycket jag har gått ner men jag väger ju bra mycket mindre än när jag var gravid. Men sen om jag skulle väga 90 kilo så känner jag mig inte som det. Jag känner att så länge jag är nöjd med hur jag ser ut så mår jag ju bra. Men man ska ju akta sig för att segla lite för länge på vågen "jag har ju precis fått barn så jag tar tag i det sen" SEN är ett farlig ord och har en farlig innebörd om man talar om det i gravid sammanhang. Jag har en cross trainer uppe i ett av gästrummen. Jag har sagt till mig själv att jag ska ta tag i träningen så jag är fit till handbolls säsongen 2011-2012. Jag måste bara vara det. jag kommer få abstinens annars. Jag har ju det redan nu. Blir så himla sugen på att lira boll men jag får vänta ett tag till. känner att jag vill vara amningsfri innan jag börjar brottas med motspelare. Vem vet vad som kommer ur tuttar annars mitt i matchen. HAHA




Nej så mitt mål med detta år är att komma i form till hösten då säsongen drar igång igen. =) Men nu så är denna vecka som mål att känna mig bekväm i det jag har på mig på lördag. Och jag tror det får bli den där sommar klänningen. =) känns bara så rätt idag.
Imorgon ska vi till BVC för mätning och vägning. Vi skulle ha varit på babymassage men hon som håller i det är sjuk så det blev fram flyttat till nästa vecka istället. Men det ska bli så otroligt roligt o se hur mycket vår lilla sessa väger nu och hur lång hon är. Den 21 dec var hon 59,4 cm och vägde 5780gram. Detta är ju över tre veckor sedan och nog tycker jag att hon blivit tyngre. Det är en tjej som kör i de tyngre viktklasserna. =) Eftersom hon är så lång så ser hon inte så tung ut!!! bara känns tung. =)
Nej nu ska jag ta Jycken och Milda på en promenad. Sen ska jag vi hälsa på en vän. Ellinore och hennes son Gustav. Dem höll visst på att baka för fullt till Gustavs födelsedag nu i jan. Var ett tag sen vi sågs så det blir mysigt.
Have a nice day!!

Dags att sova...

Nu ligger jag o Milda i sängen.. ja eller jag sitter och hon ligger naturligtvis... vi är båda trötta efter en dag med späckat schema. Innan jag slog på datorn funderade jag på vad jag skulle avsluta denna dag med... som inlägg... ska det vara en fråga, ett recept, en diskussion eller ska det helt enkelt bara vara något roligt eller något så enkelt som en förklaring?! att bli bloggare var svårare än jag trodde. Jag kunde inte sova imorse för att jag var så exalterad över bloggen; "läser någon den??? vad tycker folk om den?? är innehållet tillräckligt intressant?? " ja det visar sig om en vecka om jag håller måttet som bloggare. Men jag kan ju avsluta denna dag med att berätta lite om hur Lilla Milda kom till Världen. Jag ska spara er från de smaskiga detaljerna så som moderkaka o blod o sånt.. utan vi förfinar det lite grann.  ;)
Vi var beräknade till den 4 november iaf. Det var ju då vår lilla prinsessa skulle komma ut, tyckte vi iaf. Men hon ville nåt helt annat. Dagarna gick o när vi hade gått över sju dagar(torsdagen 11nov.) Ja då började det hända grejer.
Visserligen kände jag av lite på onsdag kväll men det var mest sammandragningar. Så natten till torsdag det var ju då det hela satte igång. Jag var väl upp en gång i timmen. När morgonen kom o Henrik skulle åka till jobbet ja då satt jag så fint med honom vid köksbordet. kl 05.20. Var upp o vankade lite då o då. Hängde vid trappan o lite sånt. Henrik anade inget.. eller han fattade inte att det var på gång...


Han for iväg till jobbet. Kul tänkte jag. Jag gick o la mig o tänkte att det skulle vara skönt o få vila lite... trodde jag ja... ungefär två gånger i timmen fick jag kika på klockan när värken kom för att se hur långt det var mellan. Jag var upp o vankade för att sen gå o lägga mig igen. Höll väl på så ett bra tag tills jag kände att Nej nu måste jag ringa hudik o prata med dem. " Nej tror inte du behöver komma in, det kan avta, hör av dig om det blir tätare mellan värkarna". Jag visste ju att jag var i den s k a latensfasen. Så Kul tänkte jag... här ska jag gå hela dagen. Men iaf så uppdaterade jag naturligtvis Henrik om hur min vardag såg ut just då. Han jobbade vidare i hopp om att få arbeta hela dagen. Klockan passerade 14 och då hade jag 10 minuter mellan värkarna och tyckte väl att nu får nog Henrik komma hem. Det började bli lite jobbigt. Ringde o sa det till honom.. vi la på och han jobbade en timme till.

Såhär i efterhand kan man konstatera att Henrik måste ha varit en chock... för det tog nästan ytterligare en timme till innan han kom hem. Då duschade han och skulle gå ut med svante när jag sa till honom att nu har jag 6 min mellan värkarna. Jag ringer BB och pratar med dem. " Jag går ut med Svante bara." På BB sa dem till oss att åka in eftersom man hade en bit att åka. Så jag ställde fram allt i hallen och kände att nu är det verklighet. Ringde stackars Henrik som fortfarande var i chock och sa att nu ska vi åka in. Han skyndade sig hem och vi packade äntligen in oss i bilen.
När vi sen väl har kommit iväg säger min käre man " jag måste äta för jag har inte ätit på hela dagen!!!" pucko tänkte jag vad tror du jag har gjort då?? käkat gourmet middag???? sagt o gjort stannade vi till på donken innan vi brummade ut på E4:an i 90 km/h. Henrik brukar annars köra 120km/h... så JA han var i chock.

Helt plötsligt var det 3 minuter mellan värkarna och det började bli riktigt jobbigt. Jag kramade nästan sönder handtaget på dörren.. resan gick riktigt bra tills vi kom till iggesund. Ni som vet hur vägen ser ut från söderhamn- hudiksvall vet att när nya E4:an tar slut ja då blir det stop i trafiken när det väl blir stop. Så naturligtvis när vi ska på BB då är det olycka på vägen. Jag ringer BB o berättar om vårat dilemma, dem ber att få återkomma... vid denna stund håller Henrik på att förlora förståndet och ser hur han förlöser mig i bilen... medan jag lugnt o sansat väntar på samtal från BB. När telen väl ringer ja då är det Ambulansen som är i andra änden. Dem ska komma o hämta upp mig. Vi bestämmer plats och dem ska komma om några minuter... dem minuterna vi väntar är dem längsta minuterna i världs historien.., tycker Henrik. Återigen är det jag so får lugna ner honom... Vem är det som ska föda egentligen.

Tillslut kommer ambulansen.. och precis då lossna köerna.. men jag får åka med blåljus till BB och Henrik kommer efter med passaten. Kl 18.30 anländer jag till BB med 3 minuter mellan värkarna... jag är öppen 5 cm och vattnet har inte gått... det är nu det roliga börjar.. NOT!! sängen lade jag mig i och den kom jag inte ur förrän jag var förlöst och klar... kl 00.22... 20.45  gick iaf vattnet. Själva förlossningen var den absolut största utmaningen i mitt liv men jag klarade det. Vi fick ju världens vackraste flicka. Lyckan över att få upp henne på magen efter allt slit var obeskrivlig. Vilken känsla...Och hon fick ett kanon läckert pers nr. =) 101112. jag lyckades gå i mål på mitt alldeles egna maratonlopp!!! Nej nu ska jag inte tråka ner er mer. Har skrivit tillräckligt nu. Ska lägga mig o snegla lite på Milda en stund innan jag ska sova. Så god natt på er gott folk... och kul att just du tog dig ner ända hit.. natti natti 

vår lilla ängel är 2 dagar gammal här. <3

Mysdag idag!!

Idag var jag o Milda o träffade 9 andra mammor och deras bebisar. Allt från 11 månader till 1 månad. Och så min lilla sessa på 2 månader. Tredje yngsta men inte den minsta alls.. hon körde i samma vikt klass som dem bebisar som var lite äldre. =) riktig bastant donna vi har här hemma. =) hon sover dock nu efter allt stå hej som varit. Det var så mysigt o träffas. Vi fick god hemma gjord kladd kaka. Tack så mycket. Intressant o se hur Milda kommer bli sen när hon blir lite större o kan sitta självta och leka. nu blir hon bara arg när hon ligger ner.. vill ju vara med o titta o se allt som händer omkring henne... jaha kul.. har en katt som ligger på tangentbordet nu... lätt o skriva då.. NOT...innan vi for till familjecenter så hälsade vi på hoc Viktoria o Klara. och vilken donna det satt i baby sittern.. i för en leopard pyjamas... riktigt nice... måste ju bara dela med mig av skönheten. =)
Sen begav vi oss till Familjecenter och där blev det fullt hus efter ett tag.. tänk vad fort det går.. dem blir så stor fort.. sjukt egentligen. Nu ser jag o Milda fram mot nästa gång vi ska ses. Då känner man sig nog mer hemma eftersom det var första gången vi var där.
Påvägen hem så stannade vi till hos familjen Hedvall. Gick genom fruns garderob och hittade en klänning som jag kan ha på festen vi ska gå på, på  lördag. Tack Micaela för det!!! Fick knäppa ett kort på Viktor o Smilla(familjens katt) och som flitig bloggar jag är så naturligtvis delar jag med mig av det också.. =)
Så nu ska vi äta mat o sen blir det nog till att baka en kladdkaka som jag o karln kan gotta oss på. Soffan here we come. So long...

Scones

3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl,bakpulver och salt.
Skär smöret i bitar i en bunke.
Blanda ner mjölblandningen med  smöret och finfördela det till en grynig massa.
Häll ner mjölken i mjöl massan och rör till en deg.
Dela degen till 4 lika stora bitar och platta ut  till runda kakor. Skär ett snitt över kakorna.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10-12 min

Mums som Maria Montazami skulle ha sagt.




Svante

Mattes Lilla gofis. Blir 3år den 26 mars.. fy vad tiden har flugit förbi.
Världens bästa hund.

com hem dem kan dem...


Bubblande skalle...

Nu sitter man här... för nu har en ny dag kommit... jag vaknade vid 04:15 och kunde inte somna om. Vad detta nu beror på kan ingen veta. Ibland kan jag bara inte somna om när jag väl vaknat o denna morgon blev just en sådan morgon. Men inte gråter jag för det, för jag får ju sitta vid köksbordet för mig själv o njuta lite av tystheten. Det är vid sådana här tillfällen man har möjlighet att fundera på allt o ingenting. O just nu florerar det mängder med saker i mitt huvud. Svårt att plocka ut just en specifik grej men för att göra det hela lite roligare eller tråkigare så ska jag inte säga nåt.. haha utan jag delar med mig av lite bilder istället tills jag kommer på nåt fyndigt att säga...
Helt plötsligt blev jag tom o skallen. hm hur det kan bli. Virr panna nummer 1 ja tack. Men hur som helst så är jag en rolig tjej på snart 30 jordsnurr. Jag bor med min man Henrik, dotter Milda, hunden Svante och katterna Cosmos o Smirre i ett hus utanför Söderhamn.
På min fritid(som jag snart ska ta upp igen efter snart ett år på hyllan) så spelar jag handboll i Strands IF ,umgås med mina vänner och familj. Just nu hinner man inte med mer än att vakna lägga sig på soffan o sen är det dags för Henrik att dyka in genom dörren ja för då har hela dagen gått.. hm får bli ändring på det snart.
Annars så är jag rätt rolig(enligt mig själv) har jävligt dålig humor men är rätt så trevlig ändå. Mina funderingar på livet är inte så speciellt komplicerade alls. Tar dagen som den kommer och gör det jag tycker är roligt. Klart man kan göra saker som är tråkiga också... men det blir ju aldrig roligare än man gör sig.
Efter snart 30 år... gah 30 år!!!!!!!!!!!!!!! så har man en väldans kunskap om livet, dock inte lika mycket som de som är äldre förstås. Men hur som helst...så jag känner att leva är hur enkelt som helst.
Mina vänner har jag valt med omsorg. Vad vore livet utan vänner??? himlans dött iaf tycker jag! Så alla mina vänner Tack för att ni finns och gör min vardag till en fest!!!

Hur träffades jag o Henrik då?! Ja för att inte bli långrandig så hittade Henrik mig i garderoben på Heartbreak  i Gävle sommaren 2006. Jag var så bedårande vacker så han ramlade i trappan.. ja kanske inte ramlade men snubblade lite lätt... eller inte snubblade direkt heller.. kanske var en önskedröm att han skulle göra det.. jaja hur som helst så träffades vi där. Han bodde i Söderhamn och jag var bosatt i Borlänge på den tiden. (på den tiden.. nu lät jag gammal... ) Detta var i Juli och i December flyttade jag tillbaka till brottsplatsen Söderhamn. Sen rullade det på med en väldig fart...
juni 2007 Fick vi nycklarna till Huset.
Juli 2007 Cosmos kom till vår familj
Maj 2008 Svante kom till vår familj
Juni 2009 Vi gifte oss. Mer om det sen...
Juli 2009 Smirre kom till vår familj
Nov 2010 Kom Lilla Milda till världen!!
puhh uträttat så mycket på så kort tid... under denna tid har vi lyckats förlora 2 katter också.. så cosmos har överlevt dem båda två.. men nu blir det inga fler djur när dessa har gått ur tiden. PÅMINN MIG OM DET SNÄLLA!!!!

Ni som undrar hur vi gifte oss så kan jag berätta att ingen visste om det... haha alla blev totalt grundlurade.
På Henriks sida så har dem stuga ute på en ö i Skärgården... Det var där vi ville gifta oss... på bryggan... inge stort alls utan bara nåt litet.. var så himla nära att ingen skulle få vara med på det men nu blev det såhär iaf. Och hur bra blev inte det då så säg. =)=)
Allt var planerat in i minsta detalj, kläder,taxibåt,mat, vittnen,sång, vigselförättaren, ringarna men framförallt överraskningen. =) (ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR ATT ÖVERRASKA) hihi
Vi lurade ut Mamma och Svempa till stugan för vi skulle bjuda på mat för att dem hade varit snälla och hjälpt till med Svante när vi var på Kreta i 2veckor. Så efter många om och men så satt dem där ute på altanen ovetandes om vad som skulle hända. hihi
I hamnen så packade vi in oss i taxibåten med pirrande magar. Hur skulle detta gå... tänkte man... man ville skynda på båten så mycket man bara kunde. Det kändes som en evighet att åka ut till stugan (något som brukar ta 10 min..och som nog tog det även denna gång). När vi rundade udden från det öppna havet,då visste man att nu är vi synliga...då började pulsen stiga... och när vi vänder nosen mot bryggan där vi ska kliva av så hade jag hjärtat i halsgropen. Vi närmade oss sakta men säkert. Hur gick tankarna på alla som såg taxibåten närma sig bryggan där den aldrig brukar lägga till utan bara passera. ;) när vi väl lägger till så kommer Svärfar och Henriks farbror och tar emot båten,fortfarande ovetandes om vad som skall hända.. Minen på Svärfar när han försöker titta in genom rutorna på båten, som dock är tonade, är oförglömlig. =) När vi kliver ur båten är bara en transportsträcka... shit vilken dimma man hamnade i.. Det regnade, tårarna sprutade, kramar byttes med varandra och ett o annat svärord. haha men i det stora hela så blev dagen det finaste av dem alla. Det blev precis så som vi ville ha det.
Allt lyckades fastna på film så nu har vi det sparat tack vare Familjen Sjödin(henriks farbror med familj).
Den här filmen ska Milda få se på när hon blir stor. För då får hon se det också.. Se hennes föräldrars stora dag.
Nej nu ska jag sluta pladdra... får spara lite till andra dagar på dagarna...
Nu ska jag ta hand om min lilla dotter som tydligen inte vill sova längre idag.. dock rätt bra egentligen eftersom vi ska iväg på äventyr.  Så på återseende...

så det kan vara...

Tänk att något nytt kan bli så spännande... helt plötsligt vill man att det ska bli en ny dag för att man skulle vilja skriva o berätta hur vår dag har varit.  Men  jag kan ju dock inte skynda på klockan, för samtidigt vill ja inte att tiden ska gå för fort..man vill ju ta vara på all tid man får med Milda. För snart står hon på trappan och kastar sin student mössa i luften o upplever den lyckligaste dagen i sitt liv hittills. Men det är inte förrän 2029... så låt oss backa tillbaka tiden till nutid en stund till.
Att en sådan liten människa kan styra över två vuxna människor är också väldigt intressant. Man släpper allt man håller på med och har i händerna för att göra allt för krabaten. Vi spenderar våra kvällar på soffan och ikväll har hon inte varit på topp direkt... men efter en stunds gnäll upptäckte jag att det var nummer 2 i blöjan.. kanske inte så konstigt att hon var gnällig ändå. Så nu ligger hon på pappas mage och dem myser. Så underbart att se. tänk om man helt plötsligt kunde stanna tiden.
Jag har följt mina vänners bloggar men aldrig haft tanken på att skriva blogg själv, tills för någon vecka sedan. Tänkte att jag har ju börjat ett nytt liv så varför inte testa att blogga o dela med mig av mina tankar o funderingar men framför allt lilla Mildas framsteg. Jag har min släkt o mina vänner utspridda i hela sverige så vad passar inte bättre än att blogga?!
Så mycket nöje alla vänner där ute. Nu ska familjen Sjödin lägga sig. Upp i ottan imorgon.
God natt....

Vår lilla Sessa!! <3

Att en sådan här liten skönhet kan bringa så mycket lycka i ens liv.. är väl kanske inte så konstigt egentligen.  Vackra lilla du, mamma o pappa är så enormt glada o stolta över det lilla liv vi har satt till världen!!!
Välkommen till oss!!!! <3 <3 <3

skratta o va glad!!!


Så det kan bli...

Åkte en sväng till Broberg o Min, Mildas o Svantes kompisar. Svante fick leka med sin vän Blijf och jag och Milda fick mysa med Helena o Isa. Vad stor Isa hade blivit. Milda var helt plötsligt så liten.. hihi
Jag fick hjälp av Helena, TACK!!, med att starta upp min blogg. Så nu sitter man här o ska skiva mitt andra inlägg. trodde aldrig att jag skulle bli en bloggare.. tror jag ingen trodde. Men vilket pillergöra egentligen. Blev imponerad av Helena när hon satt o fixade o donade. Men det säger väl bara pang så är man likdan snart.
Är riktigt nöjd med hur den ser ut så ja den får nog se ut såhär ett tag. =) tills jag känner att den ska ändras om.
Så jag säger TACK än en gång Helena.
Som sagt så har familjen Sjödin börjat ett nytt liv. Vi är inte längre bara vi två och djuren utan vi har en till liten krabat att ta hand om. Lilla Milda som valde att komma ut till denna skruvade värld 8 dagar för sent... men tackar för det, för vilket läckert personnummer hon fick sen då. 10-11-12.
Vardagen är och kommer aldrig mer bli sig lik. Men inte gråter jag för det utan någon gång i livet ska man väl ta det klivet o bli vuxen...fast vuxen kommer jag aldrig bli ändå... i sinnet då för er som inte känner mig.
Min vardag kommer innehålla vab dagar, Föräldrarmöten(dock om några år), förhoppningsvis Träningar ( handboll) och arbete. Tänk vad fort tiden o vardagen förändras. Från att vara den spontana flickan till att leva i sin egna bubbla(tillsammans med min familj) harmoniskt o fridfullt. Ja det är som alla säger.. det är tur man har 9 månader på sig att förbereda sig för det som komma skall.
Men Ack så efterlängtad den vardagen var. O så underbar den är o kommer att vara. <3 <3 <3
Så nu ska jag ta o hugga in i den goda hamburgare min käre man lagat och sedan luta mig tillbaka i soffan för att bara vara på det sättet som familjen Sjödin är, alldeles alldeles underbar!!!
Så på återseende....

Dags att bli som alla andra!!

Vi börjar 2011 med att börja ett nytt liv, en ny vardag. Vi avslutade 2010 med att bli föräldrar till en söt liten prinsessa. En liten Milda...efter Henriks gammel farmor.  Ovanligt men otroligt fint... tycker vi. Så vi firade in det nya året med grannarna och vår nya familjemedlem.


FÖLJ MIN BLOGG MED BLOGGLOVIN!

Följ min blogg med blogglovin!! Klicka här!


RSS 2.0