Buspalatset

blev det idag med Mammorna och barn. Jag fick leka av mig lite oxå med Neo. =) det var himlans roligt. Vädret har ju varit kanon bra som alltid och man längtar ju bara ännu mer till sommaren. Men den ska vi välkomna imorgon. Och det gör vi med bravur. =) Hoppas på riktigt fint väder så det blir skönt att vara ute. 

Det blir inge simning för fröken Sjödin imorgon. Hon har sådan hosta än så vi hoppar över den i hopp om att hon är bättre nästa gång. Så imorgon snörar Mamma Pillan på sig skorna och gör en tävlingsmatch på gröna gräset istället. Ja vi får väl se hur det går.. det var tydligen DM match och den borde ju vi vinna. Men jag tror det var brist på folk. Roffe blev överlycklig när jag berättade att jag kunde vara med ändå. Har ju sagt i över en vecka att jag inte kan.. pga babysim och lite annat.. men eftersom det blev som det blev med Lill höna så blir det match för mig trots allt ändå. =) Sen ska vi grilla och gå ner på kasen. Blir en härlig lördag kväll känner jag på mig. Med trevligt sällskap och god mat och dryck kan inget gå fel. =)

Nej nu ska jag åka in till e-center och kolla om dem har handskar åt mig.. dem andra är för små. 

Ha en trevlig fredag.. 

tjing





Milda inte en timme gammal.. och nu är hon snart 6 månader.. vart tar tiden vägen????

♥♥♥

sol i sinne...

och brun inne kommer nog bli en klyscha jag tar till när man inte kommer vara ute när solen skiner.. ;) vi får se hur mycket sol man kommer kunna lapa i sig denna sommar.. förra året gick man höggravid och fick sol så det både räckte och blev över. Men det blir väl kanske så även denna sommar. Djungeln för mig är det här med hur gör man med barnen?! ska man smörja.. eller inte smörja..?? för jag misstänker att Milda inte kommer ligga snällt på en filt i skuggan.. utan hon kommer nog röra sig lite mer och då är ju frågan hur gör man då???? ja men naturligtvis skaffar jag mig ett solskydd som man kan ha med sig och även ha hemma.. jaja det ger sig väl hur man gör...
Nu så är det snart slut på april och Maj månad står för dörren. Sjukt vad fort det gått.. snart är vår lilla prinsessa hela 6 månader. hmm vart tar tiden vägen. Den 3 maj har jag varit hemma exakt 1 år. Och vad fort det året har gått. Nej nu står sommaren för dörren och ingen längtar så mycket som jag.. tänk att få vara ute utan att klä på Milda massa kläder och hon kan sova ute i vagnen under en filt i skuggan utan att bli för nedkyld.. Nej sommaren är en härlig tid på året. 

Iaf så har svante fått sin 3 års spruta nu och nästa ska han ha om 2 år igen. DÅ har han hunnit bli 5 år.. oj då vågar inte ens tänka så långt.. men jaja det ordnar sig.. 



Igår så fick jag hjälp av bästa Ida Skoglund med att åka in till stan för Svantes spruta. Vi tog en mjukglass på stan. Är så stolt över henne. Hon var och spelade med landslaget förra helgen.. i Ungern. Och jag är rätt så säker på att hon kommer komma ännu längre. =) kör på bara!!! du är bäst!!

Nej nu ska jag försöka få i mig lite frukost. det blir 2 ägg även denna morgon. =) 

imorgon är det babysim.. men vi får se hur Milda mår... denna förbaskade förkylning..=( jaja det återstå att se.. 

ha en bra fredag.. 

tjing



det blev

en dag i hudik med Anna och Vera. Och så mysigt vi hade det då. =) vid tio kom tåget och hämtade upp mig och Milda och sen klev Anna och Vera på. Solen sken och dagen kunde inte bara misslyckas. =) och det gjorde den inte heller. Vi hade det super mysigt och käkade lunch och shoppade lite åt våra prinsessor. Så fina dem kommer vara i sommar. Och mer kommer det handlas.. men inte denna månad.. vi tar det nästa månad när mamma har fått arbetat in lite cash. =) 

Så tusen tack Anna för denna dag. Vi stannade till hos mormor för att hämta upp svante som hade varit hos Morfar hela dagen medan tjejerna sprang på stan. Så jag kan bara summera dagen med fem plus av fem möjliga. =) 

Så nu ska jag mysa ner mig i soffan med Älsklingen... kolla vad det bjuds på tv ikväll.. =) have a nice day my friends. 

tjing



Vilken

Påskhelg det har varit. =) helt underbart fint väder.. god mat och underbart sällskap. Vi har inte ätit en bit påskmat alls.. vi var så less på det så det har blivit grillat och tacos denna helg. det gick ju bra det med. Fredag var vi hos svärföräldrarna och åt mat tillsammans med farbror micke. Lördag blev det mat hos mamma och likaså söndag. Grillat alla tre dagarna men ack så gott det var. Grillat kan man leva på hela sommaren.. egentligen året om men det blir ju lite speciellt när våren kommer och man tänder grillen första gången. Och smaken i munnen av grillat kött av årets första grillning är obeskrivlig. =) Mums säger jag bara!! Och som vi åt.. så nu måste man ju gå på diet hela månaden känns det som.. haha Jag åt inte alls så mycket godis som jag trodde att jag skulle äta. Och det var ju bra det. =) 

Nu sitter jag här vid frukostbordet och funderar på när vi ska gå på promenad. Idag blir det stan för att träffa mina underbara kollegor, Vera och Micaela. Sen efter det blir det Föräldrargrupps träff. Minns inte vad det skulle pratas om då men det visar sig.. haha minnet är en av de saker som hag lämnat mig efter att jag fick barn.. :P Så glömmer jag något så ta inte illa upp.. jag glömmer det inte med flit.. 

Nej imorgon kan det nog hända att det blir Hudiksvall med Malin och Anna +barn. Det skulle ju vara mysigt. Nackdelen är ju att vi inte får plats i en bil. =( men det är sånt man får ta.. vi får ju umgås. 

Igår tränade jag fotboll igen.. shit.. ja hur det gick är en helt annan historia.. men bättre träningar har man väl gjort..haha men aja det är som det är... det kan ju bara bli bättre.

Imorse vaknade jag med flimmer för ögat så jag gick upp och tog en alvedon.. när jag vaknade någon timme senare hade jag domnat bort på vänster sida i ansiktet.. =( det var länge sen det blev så men det har hänt iaf.. Det är så himla obehagligt och jag vill helst slippa det. men men så är det och det är ju bara att gilla läget. 
Så man får väl stå ut med lite skallebank idag.. jag får mitt idag medan andra hade sitt i söndags.. :P 

Nej nu ska jag äta frukost... sen blir det en promenad i det fina morogn vädret. Ha en bra dag.. 

tjing




sol i sinne...

brun inne / rudolf.. är en härlig legend för mig.. haha vilken stjärna. men idag blir det då rakt ingen sol sittning inne.. utan idag blir det ute. ska slänga fram utemöblerna idag. Tror tom att fönstrena åker med på en gång.. dem får inte se ut som dem gör längre.. fy.. jag retar mig på dem hela tiden. 

men först ska vi få besök av Sandra. Sen kan det nog bli southlightne igen.. men vi vet inte än. Det visar sig. annars blir vi ju bara hemma. =) Och det är ju skönt det med. Lilla Milda är så himla hostig och rosslig så jag vet inte hur vi ska göra. Vill bara att hon ska bli kvitt förkylning och allt vad det heter snart.. så hon får sova ordentligt på nätterna. 

Jag ber till gudarna att det inte är allergi. Då vet jag inte vad jag gör.. =( men jag tror det ska vara lugnt. 
Nu har mitt hjärta dukat fram frukost så nu ska vi äta. Sen ska vi nog göra lite nytta här hemma.. och vad ja det skrev jag ju i början. ;) ha en kanon dag alla människor. =)

Tjing.




påsk

helgen är här och som vi har väntat.. ;) hehe nej då men i och med påsken så kommer även våren.. tycker jag. Varje långfredag btukar vi angla.. men iår så infaller påsken så himla sent så isen har gått för länge sen. Så iår blir det fiske i pipsjön för grabbarna istället. Vi tjejer stannar hemma någon timme till. Sen tar vi en promenad dit. Jag hoppas att solen kommer titta fram senare så man får lite sol på sig. =)

Igår hade vi en mys torsdag ute på e-center. Jag och Milda packade in oss i bilen för att träffa Malin, Anna och Viktoria + barn. Vi hann med både shopping och lunch. Och fint väder var det också. Så det var en härlig torsdag. Jag hade handbolls träning med grabbarna också men det blev bara små grabbarna som tränade.. dem äldre hade visst annat för sig.. ;) ja men ni vet sånt där vuxen grejjer. Men tre fyra stycken tappra ena kom för att träna.. men träningen ställdes in i brist på folk. Vi får hoppas på bättre uppslutning nästa vecka. 

Jag och Svantefick även oss en ordentlig promenad. Grannen Linda skickade Sms och frågade om vi ville hånka på och naturligtvis ville vi det. Och vad skönt det var sen då. Varmt och skönt och som vi pratade.. haha många skratt. tack Linda för sällskapet. =) det var roligt att du ville ha med oss. 

Så nu sitter jag här vid frukost bordet och ser hur henrik klär på sig för fiske... Ikväll blir det middag med svärföräldrarna och svågern. Mysigt. 

ha en underbar påsk alla människor. 

tjing




Bvc

och sprutor stod på schemat igår. Och Lill höna hade inte vuxit så himla mycket men hon hade iaf gått upp 400 på en månad. men inte vuxit nåt på längden. Men vi sa det jag och Evy att hon rör på sig så otroligt mycket nu så hon gör ju av med allt hon får i sig. Sprutorna gick ju jätte bra att få. Hon grinade till lite grann.,..men sen så var det över. =) skönt det iaf. 8200 vägde hon iaf och var 66 cm lång. Så hon går sakt man säkert uppåt. =) Nu ska vi njuta av påsken och bara vara. Det är skönt det. Antar att det inte blir någon angling på fredag som det brukar vara.. isen tror jag redan har stuckit iväg.. =( synd tycker jag då dock.. hade varit mysigt och gett sig ut dit någon gång under dagen. men vi får väl hitta på nåt annat istället. =) 

Nu ska jag göra frukost. Milda har redan fått sin. Mulet är det ute så det blir ingen promenad idag..fast jag egentligen skulle behöva.. men städa här hemma är högre prioritet just nu. ;) 

ha en bra dag. 

tjing




"kalles kaviar..

eller vallvik om ni så vill" Åsa Kastman. Inte visste jag att vi såg ut som kalles kaviar i våra matchdräkter.. trodde bara att dem var blå med lite inslag av gult. Men hade tydligen fel. Jaja man ksa ävl inte haka upp sig på små saker.. men en sak hade hon iaf rätt i.. och det var att möblerna höll mycket bättre för dem än för våra anhängare.. =) precis vid halvtidsvilan, i matchen mellan Vallvik och Mohed, så hörs ett brak från andra sidan planen... och där ser man åtta fötter i luften och en massa skratt.. då har bänken som dem suttit på brakat.. haha med ett leende gick jag till laget för lite taktik snack... det såg roligt ut.. dem andra måste ha undrat vad jag gick och log åt eftersom vi för övrigt spelade som krattor... men med fem matcher i kroppen så är det full förståeligt att man är slut i kroppen.. men vi kom hela vägen till final och vann hela skiten. =) Man fick kämpa och det gick ju tillslut. Hoppas bara att vi har fler avbytare när säsongen startar än vad vi hade i helgen... för jag tyckte synd om tjejerna stundtals.. men ni gjorde det skit bra.. =) 



badade

i handfatet i tvättstugan idag.. och det var ju så himla roligt... mamma är dock lite tråkig som inte har införskaffat sig några badankor än.. men det ska bli så fort jag kommer in på barnenshus..
Äntligen har vi fått på sommar däcken på röda faran och det är sista sommaren som dem sitter på.. måste bytas ut sen. Tror att det kanske är på gränsen till att inte få åkas på men jaja det ordnar sig nog.. Svår bedömt det. 












dess bilder får avsluta mitt bloggande för idag...

natti



Måndag och ny vecka

vilket innebär påsk och andra roligheter. Vi packade in oss i vagnen 8 imorse och tog en behövlig promenad med Susanna och Agnes. Våra små prinsessor sov gott i iaf 45 min. Det var behagligt väder och vi tog oss runt hela vägen. =) det behövdes efter min cup insats i helgen. Så nu är man varm i kroppen igen. =) 

När vi kom hem så satte jag mig med schemat för att se om jag kunde lösa det på bästa sätt.. och det gick tillslut att få ut det.. jag vet inte om de som ska arbeta efter det är nöjda men jag är det iaf. ;) I slutet av maj är det tänkt att jag ska arbeta några timmar. Allt för att dryga ut kassan lite.. och spara på dagarna. =) Men under sommaren vill jag nog vara hemma så mycket som det går. Vi får se hur jag får ihop det.  Nu väntar jag på att mina scones ska bli färdiga så jag får mumsa i mig dem. 

Imorgon blir det BVC för vägning, mätning och sprutor.. =/ det går väl som det går. Nej nu ska jag lägga min trötta och griniga dotter.. :P 

tjing




jobbigaste

söndagen på väääldigt länge.. vi vann två matcher igår och spelade två oavgjorda.. hur det gynnar oss idag vet jag inte än men vi är vidare iaf vad jag vet. Idag kan jag säga att jag är riktigt riktigt mör i kroppen. Känns som man har fött barn igen.. fast det var ju bra mycket värre men ändå... såhär kände man sig kanske efter några dagar.. men komplikationerna som blir efter en förlossning.. ja det slipper man naturligtvis nu.. och tvärtom.. för tänk om man hade klarat sig från förlossningen med enbart ett skavsår på hälen.. ;) då hade jag mer än gärna fött barn på löpande band.. 
Jag grämer mig över att få sätta på mig fotbollskorna idag igen... fötterna kommer skrika efter utrymme och luft.. fy fasen nej det är inte roligt men det finns dem som har det värre och jag ska fasen inte klaga. 

NU så har jag iaf fått i mig lite gröt i magen.. låt oss se hur länge man står sig på den idag då.. igår så skrek magen efter mat redan efter första matchen... H fick ta med sig en sallad till mig.. hade förstås inget med mig. så idag packar jag ner lite mackor som jag kan ha och smaska på. jag hoppas er helg har varit riktigt skön och att den varit behaglig..

min har iaf gått i idrottens tecken. Sol i sinne brun inne.

Tjing




idag är det dags

för första fotbolls matchen på tre år.. och det blir inte bara en heller utan minst fyra.. det är cup på schemat i helgen..huga hur ska detta gå?! det visar sig ikväll om inte annat imorgon kväll när jag ligger i soffan med skrubbsår och ont i muskler och leder. =) hehe Nej men det blir nog bra det här!! =) 

Kan konstatera att jag har en dotter som verkligen tar sig fram på golvet nu. =) så himla roligt och se och konstatera hur fort det egentligen går. Och inte får hon bada idag heller.. hon är fortfaranade snorig och hostig så vi har sagt att det inte är bra att vistas i det varma vattnet.. abkterierna frodas riktigt bra då. =/ 

Nej nu ska jag äta min gröt och dricka mitt vatten. Wish me luck!!

Tjing




härliga

morgon... solen skiner och det ser ut att bli kanon väder idag. Lill donnan har fått  frukost och sitter å små fiser i matstolen. Kanske dags att byta bajs blöja.. Idag ska vi ut på en promenad ensamma dock men det går nog bra det med. Har så himla ont i kroppen idag men ack så skönt det är. För då vet man att den har arbetat ordentligt, Fast å andra sidan så behövs det inte så mycket för att man ska få ont i korppen just nu.. men jaja det är bra iaf. =) 

det är fredag och det kommer bli en lite annorlunda fredag mot för vad det brukar vara.. =) ikväll är det laddning med både mat och vatten. I helgen är det cup som gäller. Och det ska bli väääldigt spännande och se hur långt man räcker. Om inte annat härligt och få lira med tjejerna. =) 

Nej nu ska vi klä på oss jag och milda för att bege oss ut på promenad.

tjing



hjälp mig stoppa tiden

någon... helt sjukt vad fort det går.=( eller det är ju roligt också men man vill ju hänga med också. Igår tog Milda ett stprt steg i sin utveckling. När vi satt uppe på golvet så tog hon sig fram över golvet genom att lyfta stjärten ta hjälp av benen och dra sig fram med armarna. Jag trodde jhag såg i syne men H kom hem i samma stund och jag bad honom att komma upp och mycket riktigt vår lilla tjej har kommit på hur man tar sig fram. Nu gäller det att sätta grind/galler för trappan ner.. för annars händer det en olycka. SÅ ja vart tar tiden vägen egenltigen?? men det är väl bara det att man inte vet när dessa saker ska komma så man tycker att det går för fort.. men herre gud hon har redan hunnit bli 5 månader.. shit...

igår kväll så slog det mig att "hjälp jag måste ut med dop inbjudningarna.... det är snart maj månad.. aja men det får bli efter påsk" Snart har hela april passerat och vi är inne i maj månad.. ja då blir vår tjej 6 månader... jaaa det går fort.. men det är bara att häänga på tåget som går fortare och fortare. Nu har vi snart ätit frukost och då ska vi ge oss ut på promenad med Anna Karlsson. Hej vad vi sak gå.. hon såg skräckslagen ut igår när jag träffade henne och sa hur lång runda jag och Susanna tillsammans med våra barnvagnar, brukar ta. =) men det går fort. tror hon kommer klara det gallant. =) 

tjing på en stund...
Btw sooolen skiner. =) jipppiiiiii!!




det blev

en lång promenad idag igen.. och skönt var det. Nästan 2 timmar var vi ute.. nu har vi förlängt rundan som jag alltid gick förut. Så nu går vi säkert 6-7 kilometer varje morgon. =) Och imorgon ska vi på den igen. =) nu så är hjulet i rullning.. ska mycket till innan det kan stoppas nu.. ;) Idag sak det bli kassler gratäng till middag. Dock får jag nog äta den själv men Henrik får äta den när han kommer hem från träningen. 

dags att förbereda schema.. hörs på en stund..

tjing




Vilken dag det blev..

och jag är helt färdig... igår så blev det full rulle redan från morgonen till sena kvällen. och nog var jag trött när jag slog igen mina ögon på kvällen. Men nog fick jag röra på mig iaf. Började med en promenad på nästan 2 timmar för att sen gå hem och vila upp mig för kvällens utövningar. Först fotbolls träning(den första på över tre år).. jag var först på träningen vid halv sju.... det gick faktiskt riktigt bra det där.. men man har ju tappat efter tre år men framför allt så har man tappat efter graviditeten. Men jaja det går nog bra. Sen fick jag gå tidigare från träningen för att det var handbolls träning för grabbarna och jag har varit med nästan från början och vill inte strunta i dem nu... Men jag har ett himla dilemma som jag kan ta sen.. Iaf så tog jag mig till träningen och shit vad många det var.. 25 grabbar som ville träna handboll.. det kommer nya hela tiden och det är hur kul som helst!!!! =) igår var SöderhamnsNytt där och gjorde ett repotage om dem så nu hoppas jag att det finns någon villig själ där ute som vill komma och hjälpa till och träna grabbarna och även någon som vill stå i mål. För än är det ingen som vill göra det.. full förståligt naturligtvis... men ändå.. man slänger inte in sig i ett handbollsmål hur som helst och absolut int ei ett herrmål... vissa skjuter ju som en häst sparkar och då över driver jag inte. 

hur som helst så var det en kanon dag igår.. jag är helt slut i kroppen idag men tänker ändå ge mig ut på en promenad nu på morgonen just för att inte bli för stel... nej det ska bli intressant och se vart detta kommer att sluta.. =) Så nu är den varma gröten påväg ner i magen för den skrek efter mat nu på morgon kvisten.. och inte är snällareän att jag ger magen mat!! =) Har en fem månaders bebis som sitter och gör gör mig sällskap vid bordet och ingen är ivrigare än henne.. =) hon ska få mat hon med.. =) 

mitt dilemma som jag nämnde tidigare är att vi tärnar fotboll 2 gånger i veckan... tisdag och torsdag... 19-20.30...Handbollen är 2 gånger i veckan... tisdag och torsdag... 20-21, 19-20.... så min fårga är hur fasen ska jag få det att gå ihop???? =( 

nu ska jag ge min dotter mat... min mat är redan i magen... ha en bra dag..

tjing..




tisdag

morgon och vi har redan hunnit med en spya.. men det är tackvare den förbaskade hostan som gjorde att maten kom upp nästan lika fort som den kom ner i den lilla magen. =( men det gör ju inget.. Vi går på sparlågan just nu.. vänatr bara på att hon ska visa tendens till att vilja sova så vi får lägga oss och vila igen. Känns som att jag har varit vaken hela natten.. vid halv fyra fick H ta över... jag blev tokig... hon finner ingen ro i att sova men jag hoppas hoppas hoppas att det har med hostan och förkylningen att göra. Men nu har vi klarat natten iaf och får jag bara sova någon timme till så är vi fit for fight. Det blir nog en promenad idag med susanna.. fotboll och handboll står på schemat ikväll.. så jag lär väl däcka i soffan ikväll.. eller jag kanske inte ens tar mig dit. haha 

ha en bra tisdag gott folk..

tjing




nu så är det

i full rullning.. städning.. fick en liten kick av Duktiga Malin... hon skulle städa idag och jag själv hade ingen ork eller lust.. men så tänkte jag efter både en och två gånger.. och konstaterade att det behövs verkligen.. men man kan ju ta några saker i taget. behöver ju inte göra hela huset just idag. Så tack Malin för att di sporrade mig. =) vad skulle jag göra utan dig!!!  ;) hoppas du hinner med hela huset!! Jag ska försöka göra det. =) ha en bra måndag gott folk.

tjing vi ses i dammet.. 




uscha

nu är det inte roligt att vara liten.. Har en liten tjej här hemma som är rosslig i halsen och hostig. =( vi sa för två dagar sen att hon blivit så mycket bättre i förkylningen. Så efter babysimmet slog det och pang sa det så har hon hosta och är förkyld igen. =( varför?! jag vill hosta och snyta mig åt henne. Hon har som tur är ingen feber men bara för att jag säger det nu så får hon väl det också. =( Så nu är vi vaken och H har precis åkt till jobbet. =( Frågan är hur länge vi blir vaken nu. Tycker så himla synd om henne. Vet inte om jag vill dra ut henne på nån promenad när hon är såhär heller. men jaja då kanske hon sover iaf. och det behöver hon. vi får se hur jag gör. Hur det än är så behöver mamma sin motion. Men det är inte viktigast i denna stund. 

Helgen i sig var kanon bra. Fint väder och vi tog bilen och åkte till fotbollsträningen igår. Så imorgon ska jag göra min första träning är det tänkt.. :/ shit hur ska detta gå. haha har inte stått på över tre år och nu vill dem att jag ska lira cup det första jag gör. Men hur är det man säger. ränderna går aldrig ur en tiger. Så det kommer väl gå bra det här antar jag. Men en till målvakt måste dem fixa. För jag kan inte vara den enda. Det funkar inte. jaja det ordnar sig nog. 

Nej men så har väl det sett ut i sitt stora hela... veckan kommer bli lugn har inget stort inbokat. Bara lite träningar. Imorgon blir vår lilla prinsessa 5 månader. Shit vad fort det går. =/ jag hinner inte med. =( om en vecka ska vi på bvc och då är det 5 månaders spruta som gäller. =( men det går ju över fort. inte lika illa som förra gången får jag hopppas. 

men ha en bra dag när nu eran börjar... min började för ca 20 minuter sen..

tjing




härlig morgon

när man hör inne från skötbordet en tokig pappa och dotter. Hon håller på att skratta ihjäl sig för hon är ju så kittlig. =) Vilket underbart skratt hon har!! Nu ska vi klä på oss och gå på promenad. Får se om vi tar en längre idag. Vi ska hinna på träningen också men det tror jag nog vi gör.  Så hej så länge..

tjing






Vid halv

tio gav vi oss iväg hela familjen på en promenad i det fina vädret. Dock bläste det lite mycket kanske men det var så himla skönt att komma ut. Så nu sitter man vid datorn både mätt och motionerad. Snart bär det av mot söderala för lite babysim. Ska bli roligt och se hur hon reagerar denna gång. =) 

Sen tror jag nog att bilen ska få sig ett ansiktslyft både invändigt och utvändigt. Det behövs kan jag säga. Ja det är äl så vår lördag ser ut än så länge... Vi hoppas att volen håller sig framme ett tag till gärna hela dagen för det är så himla skönt när det skiner och himlen är blå. =)

Nej dags för situps och utfallssteg. Beach 2013 here we come!!! :P 

tjing.




Ja jag har

sydat idag. Men enda dagen på denna vecka som jag druckit cola och ätit för mycket av det godaste... ostkrokar. Men imorrn är det en ny dag och då så har jag "förbrukat" min gotta dag. :P Men inte gråter jag för det. För nu är det hård träning. 

Har ringt ett samtal idag(ok igår) och bekräftat att jag tänker köra lite fotboll i sommar. Men bara på mina villkor. Det är enklast att säga så för då behöver jag inte känna någon press. Jag vill inte det och då kanske man tilloch med kör fler gånger än en i veckan. Ska bli skänt och få röra på dö fläsket. Kanske man kan komma i trim igen. =) Ska börja med lite situps varje kväll nu för att få tillbaka musklerna som jag en gång hade. Man måste ha det om man ska lira i målet. Men jag hoppas det går fort bara jag kommer igång. 

Jaja det visar sig hur det kommer att gå men en sak är säker iaf och det är att jag vill komma iform igen så jag orkar med en lite löprunda inom en snar framtid. Jag har kört hårt med promenader denna vecka och kommer fortsätta med det. Så himla skönt att röra på sig på mornarna. Svante blir överlycklig han med. 

I maj är det vårruset och mitt mål är att jag ska springa det men på vilken tid det skiter jag i bara jag tar mig runt. har gjort den gång förut och jag ska klara det igen. Dock 15 kilo lättare och mer muskler och bättre kondition men jag ska klara det. Det är bara så.

Men nu fokuserar vi på fotbolls träning och promenader. det blir kanon det. Det blev ett sent inlägg idag och fast det borde varit igår, för klockan har ju passerat 00.00 och det är ju faktiskt lördag. Om 12 timmar ska vi vara på baby sim. Denna gång blir det nog bara jag som badar fast Henrik kommer sitta på sidan. Men det beror ju på om han får bada. Jag vet det läter säkert dumt men han har ett jätte stort skrubbsår på knäet(efter en fotbollsträning) och det varar så det är nog inte så bra och bada med det när det inte är nå klor alls i vattnet och 34 grader varmt. Men han följer ju med iaf. Och det är ju bra. =)

Men först ska vi se till och få en promenad innan vi åker på badet. Skönt det. Nej nu är det dags att sova.

God natt och sov gott. 

Tjing




Promenad

i det underbara vädret blev det idag. Så himla skönt att ta en promenad på ungefär en timme. Har en runda jag brukar gå. Räcker lagomt det. Visst det blir väl tråkigt att gå samma hela tiden men det blir automatisk att jag tar den svängen varje morgon. Men idag blev det på eftermiddagen som jag gick. Det gick ju lika bra det. Har varit in på kontoret och så har jag träffat lite mammor. =) har varit en kanon bra fredag än så länge. =) idag har jag bestämt att vi ska äta taco paj så jag måste åka och handla lite parmensan ost och creme fraiche... resten har jag hemma. =) Så det blir nog en kanon fredagkväll också. =) 

Nej nu ska jag ta hand om min dotter! mysa ner mig i den nya sängen och bara vara. 

tjing




Goder morgen

alla där ute..nu sitter vi vid frukostbordet och läser morgon tidningen.. men tyvärr utan frukost än.. jag ska koka mig lite gröt. =)

Igår så kom svärmor förbi med Dopklänningen som vi beställde i tisdags. =) ÅÅÅÅhhh så fin den var. Mycket finare än jag kunde tänka mig. Man fick med sig tossor och en hätta. Milda kommer vara så söt i den. Gullungen våran. Är så himla nöjd med valet. Så nu är det bara att vänta tills det är dags för dop. måste testa de på henne men hon borde kunna ha den. =) så snart ska vi börja planera dopet.

Iaf så har min läpp läkt ihop riktigt bra. Igår så klippte jag bort  överflödiga styugn som låg och irreterade mig och som såg allmänt ofräscht ut.SÅ det ser jätte bra ut. Kuuung. naturligtvis tar det ett tag till innan den läkt riktigt men nu syns det inte ens att jag gjort nåt med den. och det är ju skönt. =)

Idag skiner solen men det ser fortfarande kallt ut.. men vi tar en promenad ändå. dock inte lika lång som vanligt men en liten kort en för vi ska in till stan idag. Jag ska in på kontoret och träffa Anders. Och sen ska jag träffa några mammor... det blir en bra fredag idag =) Nice. 

ha en bra fredag gott folk.

tjing




jo då så

att... överraskningen gick hem... han tyckte nog det var skönt att slippa börja på och böka med det det första han gör när han kommer hem från jobbet. Så nu ska vi börja med middag. Idag blir det kyckling med ris och sås till.. ja så ser det ut nu kort o gott...

tjing




en liten

överraskning väntar H när han kommer hem. =) Jag älskar ju att överraska och det vet ju ni som känner mig. =) se bara hur vårat bröllop blev. =) Men denna gång är det H som åker på det. =) han ringde mig nyss och pratade om hur vi skulle göra med sängarna. =) hihi att vi skulle ta lite ikväll och hinns det inte klart så kunde vi sova på madrasserna på golvet... men det han inte vet är att jag ringde hit mina egna små handy mans. =) Svempa och Tommy... dem kom hit efter att Lidl blev upphandlat av dem.. så hjälpte dem mig att ta isär och hiva ut gammel sängen i garaget och in med dem nya. =) så När H rullar upp på gården kommer han inte fatta nåt förrän han står i hallen och ser till sin stora förvåning att sängarna är borta från köket!!! =) Så ikväll gott folk ska jag få sova som en drottning. =) skönt och slippa sackosäcken jag hade tidigare. NICE! 

Så snart vill jag få ordning på hela sovrummet. men nu så är iaf sängen på plats. skönt är det... 

tjing




jo då

imorse sov vi iaf till 06.01 innan vi kunde somna om igen vid 07.00. Så nu sitter man här och funderar på om man ska lägga sig och sova igen eller om man ska göra sig lite frukost och hänga tvätten som precis blev klar. Nja jag ska fundera ett litet tag till.. 

För er som inte vet så regnar det ute idag och himlen är så grå som den bara kan vara.. =( men det blir en promenad för oss ändå eftersom svante måste ut och kissa. Men jag kan tycka att det är skönt att gå när det regnar.. men det är oftast när det varit hur varmt som helst hur länge som helst.. men idag är jag bara glad över att det regnar istället för att dte snöar.. för regn tar bort snön. =) 

Igår hämtade vi våra sängar så dem står i köket och väntar på att få plockas ihop.. så jag hoppas ajg har sovit min sista natt i gamla sängen.. kanske ska min rygg bli hel igen..=) vi fick skenorna till sängen gratis efter att vi klagat på att vi fick vänta fyra veckor på något som skulle ta max två veckor.. och plus att när jag var in och skulle fråga vart dem hade tagit vägen(efter att jag inte hört nåt på 3 veckor) så hade vår beställning tydligen inte kommit iväg...jaja men nu står sängarna här hemma och ingen är gladare än vi. =)

Nej nu korrar det ordentligt i magen så lite gröt på det här så blir nog även denna dag bra. =) 

tjing




idag...

så ska vi hämta våra sängar!!! =) det blir sketa bra.. och Henrik skulle strunta i att äta innan vi åker dit så han är extra förbannad eftersom det blev strul med beställningen.. :/ 




underbara väder

jag hoppas du stannar.. jag och Milda tog en förmiddags lur på soffan och vaknade av att det var kok hett i tv rummet.. solen låg och gassade på mina ben och jag flöt nästan bort.. då bestämde vi oss för att ta en promenad.. det går inte att vara inne när det är så fint väder ute. Så sagt och gjort tog vi på oss kläderna och började rulla röda faran. =) Och vilket väder... vi träffade på Marlene och Agnes.. och sen kom Susanna och Agnes... ( två olika Agnes  med olika mammor. =) )  susanna och hennes Agnes hängde på runt ljusne medan Marlene gick hem.. hon har ju fem veckor kvar så det är ju inte bäddat för en lång promenad precis.. :P Iaf så var vi ute en lååång stund och det var ju hur skönt som helst. Skulle vilja vara ute hela dagen idag men det är ju så mycket snö på gräsmattan så det går ju inte att vara där.. men altanen går att sopas av så man kan vara där. =)  

Nu känner man att man skulle vilja torka fönstrena för när solen ligger på så är dem inte jätte rena.. men jag orkar inte.. trots vårkänslorna som spritter i kroppen så orkar jag inte.. skulle vilja städa hela huset men jag orkar inte.. jag får ta en dag i taget.. ska gosa lite med min dotter istället. =) 

"sol i sinne brun inne "

tjing



05.46

slog Milda upp ögonen...tror inte ens H hann lämna gårdsplanen...:( jag kände att luften gick ur mig eftersom det kändes som att jag inte sovit en blund på hela natten... me det är väl så att vara mamma och en helt annan att vara pappa.. dem ska ju trots allt upp o jobba dagen efter.. men jag tycker inte det är någon ursäkt faktiskt.. utan dem är minst lika delaktig i barnet som en annan.. nu kanske det är väldans mycket spy galla nu men jag känner bara att jag blir så arg... sen att man har en dotter som vägrar somna om, ligga på golvet eller sitta i stolen gör ju inte morgonen bättre.. nej idag vaknade vi på helt fel sida.. och då menar jag heeeelt fel sida.. 

nu ska jag ta min missnöjda dotter och sätta mig i soffan... i hopp om att det ska bli bättre...

tjing




:p

tre inlägg på mindre än en halv timme.. haha men jag glömde berätta att dopklännigen är beställd.. och snart är det väl ändå dags att skicka ut inbjudningar.. men dem ska skrivas ut och sen ska de postas.. så dem kommer dem kommer.. =) håll till godo.. 

ja just ja...

fick förfrågan om att börja lira fotboll igår igen... jag ska fundera på det.. dem var utan målvakt.. så vi får se hur jag gör.. skulle vara roligt men det ska funka också... vi får se vad jag tar för beslut.. =)




tisdag

morgon och vi är redan vakna.. Igår blev det inte så mycket bloggande jag vet men jag blev ju upptagen med annat. Hihi vi gick ut på en promenad på morgon kvisten och det var ju hur skönt som helst. Det var jätte fint väder och solen sken. Försökte få med mig grannen Allan men han väntade visst på en visst Per- Erik som skulle komma och dricka lite kaffe. SÅ vi drog iväg själv på¨promnad som tog ca 1.5 timme. När jag kom tillbaka på vår gata så passerar jag grannen Allan som tittar ut genom dörrhålet och bjöd på kaffe... jag tackar nej till det svarta "giftet" :P men bjuds så snällt på saft.. Har inte Per- Erik kommit än då frågade jag... nje han är ju på gång nu svarade Allan... men det var ju 1.5 timme sen. Ja men med lite efter tanke så vet jag ju att Per- Erik (även kallad bror) är lite seg i start gropen så jag var ju inte ett dugg förvånad att han inte hade kommit och druckit kaffet än.. ;) jag bestämde att jag skulle komma dit om jag inte hade fått mitt SIM kort till iPhonen.... men annars skulle jag komma dit ändå för då skulle Perra (Per-erik, bror) få hjälpa mig.. ;) sagt och gjort så gick jag till Brevlådan och vad låg inte där i om inte ett SIM kort och ett jätte fint inbjudningskort till dop för lilla Klara. =) så min dag blev fulländad när detta låg i lådan. =) Jag gisk/sprang in till huset haha slängde av mig kläderna (ytterkläderna) och började fixa iPhonen...

Jag ringe Perra lite då och då för att få lite hjälp... och det tog så lång tid att det till slut knackade på dörren och jag fick främmande av både Allan och Perra. =) lyckan är ju total när jag nu fått igång manicken som legat i kartong alldeles för länge. :P jag har behållt lugnet hela helgen.. =) när H kom hem så tog vi en promenad och pratade om att vi hoppades att sängarna skulle dyka upp snart för annars skulle det bli riktigt billigt för oss.. och ni som vet så har vi ju väntat sjukt länge på dem... och det är ju en historia för sig.. Iaf så när vi går där så piper det till telen och då får jag ett sms om att vår beställning finns hos Jysk. =) så nu har vi sängar som vääntar på oss också. =) hur skönt är inte det på en skala.. =) Jag hoppas vi kan riva ut gammel sängen idag eller imorgon för att kunna åka och hämta dem nya idagarna. För ingen har längtat så efter dem nya sängarna som jag.. =) 

Så igår blev det inte mycket bloggande från min sida... men jag hoppas att efter min redogörelse att ni har lite förståelse.. ;) hihi Så nu sitter jag här vid köksbordet en tidig tisdags morgon och funderar på hur länge min kära dotter ska vara vaken denna gång.. =) idag blir det öppna för oss. Jag och Malin plus barnen ska ta en promenad till öppna idag så vi får kkomma ut i det fina vädret.. ;) hmm jag hoppas det blir fint väder idag för som det ser ut nu så är det mulet.. men sen är ju klockan bara fem minuter över sex. =)
Ikväll blir det handbolls träning och som jag längtar.. men idag blir det inget målvaktsspel för min del.. tror jag ska vara med och träna med grabbarna idag. SÅ jag ska leta fram mitt axelskydd så jag inte får för ont.. ;) 

ha en underbar tisdag gott folk. För det ska jag ha. =) 

tjing


jo...

för er som undrar så börjar läppen ta form igen. Det finns dock lite stygn och grejer kvar men i stora hela tror jag det funkar bra. =) jag börjar känna mig hel igen. Dock har jag fortfarande svårt att skratta men det ger väl med sig.. =) men jag är glad att slippa ärrbildningen iaf. =) 



morgon

och jag hoppas hoppas hoppas att mitt nya SIM kort kommer idag. Och sen hoppas jag även att våra nya sängar kommer idag. VIll ha lite förändringar och nytt nu!! =) Satt på sängkanten i morse och kände att kroppen behöver en riktig uppryckning. Men när fasen ska man ha tid och träna. Min tanke var igår att på kvällarna när H kommer hem från jobbet så ska jag ta mig ut och antingen springa lite lätt eller ta en rask promenad. Skulle vara så skönt.. och samtidigt naturlugtvis sluta äta fikabröd och dricka massa dricka. fast Sluta helt kan man inte göra.. en dag i veckan får man.. Och då passar ju naturligtvis Lördagar eller fredagar bäst. Körde så för drygt 1.5 år sedan när jag jobbade... och det funkade jätte bra. Så nu är det bara på med hård handskarna så kör vi. Ja måste. Jag  vet att jag började förut men nu känner jag mig mer motiverad än då. 

Tror bestämt att det blir en promenad idag när Milda känner för att hon ska sova en stund. Solen kikar fram mellan trädtopparna och det verkar inte vara allt för kallt. så vad passar inte bättre då än en promenad. =) Nice. 



jo jag vet att det är en gammal bild... men hon är ju bara för söt.. =)



söndagen i stora hela

känns som den har gått ut på att äta och fika... hehe vid tolv ett tiden packade vi in oss i röda faran och begav oss mot Näset. Där fick vi smaka på smörgåstårtan som blev över från deras dop igår. Gott var det och jag fick smaka både på den jag gjorde och den andra. Fika fanns det också gott om. SÅ imorgon är det väl dags på riktigt att vi tar tag i motionen. Tog en timmes promenad med Svante idag och det hur skänt som helst. TRots regnet som kom från himlen. Efter det så rensade jag den än snötäckta gräsmattan från hund bajs. Tänker inte ens berätta hur mycket det var för det kommer komma fram ännu mer ju varmare det blir.. 

Efter besöket i Näset for vi till Mamsen för att hämta hem vagnen som vi lämnade där igår. Och då fick vi mat där även idag. Så himla snällt.. och naturligtvis gott också. =) Sen när klockan blev 19 tyckte vi att det var dags att åka hem.. mästarnas mästare skulle ju bärja åtta. Så det skulle ju vara skönt att vara hemma tills dess. Nio började en jätte bra film på fyran. Jag såg fram till nyheterna.. såg även efter nyheterna men missade som vanligt slutet. Så H fick berätta för mig hur det slutade. Tur att han hittade sin dotter. Filmen var jätte bra.. det jag såg av den så jag misstänker att hela var skit bra..

När jag skulle hänga tvätten som jag tvättade ikväll så kikade jag ut genom fönstret mot garaget.. då ser jag en pensel som ligger i snö drivan mot grannen. Väldigt konstigt tycker förstås jag eftersom vi inte känner till den. Så jag hoppas att det inte är nåt tok på gång nu. Då kan jag inte sova. =( Tur man har hund som kan skälla men jag ahr hört om dem som går in i hus även om man har hund. Så helt säker är man inte. Men det är tur man har larm. Nu ska jag väl inte sitta och skrämma upp mig själv men svårt att låta bli när man ser konstiga saker.. 

Imorgon ska jag och Milda stanna hemma. Vi har rännt så himla mycket nu så en dag hemma skulle sitta fint nu. Men på tisdag blir det ju öppna som vanligt. =) men det är en annan dag och en annan vecka än den som är just nu. Men nu ska jag försöka sova lite osm både min man, dotter och hund gör. =)

Natti

tjing


Frukost

är framdukad hos familjen Sjödin. Milda har fått sin redan och sitter och suktar efter våran. Igår så fick vi middag hos mamma och Svempa och det var hur gott som helst. Riktigt mumsigt. Så det ska jag laga någon gång. 
Igår tog jag även bort tejpen från läppen och jag tyckte det såg riktigt bra ut.. men det är fortfarande utan känsel längst fram. Knutar från stygn syns också och känns även. Två av dem har redan lossnat så det är bara tre knutar kvar.  Så snart så är man fit for fight igen. =) 

nu ska vi äta frukost. 

tjing



Som hon simmade..

i bassängen. =) Milda tyckte det var riktigt härligt att få sprattla runt i bassängen i händerna på både mamma och pappa. =) Det fanns så otroligt mycket att kika på så vi hoppade över ryggsimmet denna gång. =) så himla roligt och se hur roligt hon tyckte det var!! hihi gullungen min. Sen har vi varit och grattat Isa. Vilken fest det blev.. sallad och en massa fika bröd. Vilka Biskvier mamma Helena hade gjort då!!! =) mumsigt goda. ja hon kan baka den tjejen.

Nu väntas mat i Southlightne. =)

tjing





lördag förmiddag

och frukosten är intagen. Inte för att jag fick i mig nå mycket men nåt iaf. Vill få lill Milda att sova en stund innan vi ska packa in oss i bilen för att åka på babysim. Men just nu sitetr hon och skrattar åt svante som springer och leker. =) så än är vi inte trött. Men det är någon timme kvar tills det är dags. Efter simmet ska vi hälsa på en tjej som har gått och blivit stor. =) Lilla Isa. Att ett år kan gå så fort som just detta har gjort. När vi kalast klart så åker vi till Southlightne för Middag. =) gött dä. 

Nej nu ska vi nog ta och duka bort frukosten och sen vill jag lägga mig på soffan och vila lite... är lite trött.. 

hej på en stund.

tjing




Grattis

Grattis Isa som fyller 1 år idag!! Hoppas du får en uderbar första födelsedag. Vi kommer och firar dig senare idag. 



planering...

och fixa inför familjen Olssons dop som går av stapeln imorrn stod på schemat idag. Vi kom dit vid elva och vips så var klockan 18.15 och vi skulle åka hem.. helt sjukt vart tog tiden vägen egentligen??? Men roligt var det. Jag kände det när jag åkte hemåt att jag var rätt trött i kroppen. Men man har liksom gått på nå adrenalin som inte brukar finnas. Malin blev nöjd med smörgåstårtorna. Ja det blev bra för att vara första gången jag gör dem. Hade ju bara sett Helena göra det en gång tidigare.. så ja dem smakar nog jätte gott iaf. =) 

Påväg hem så mötte vi Henrik på vägen.. han åkte mot Bollnäs. dem spelade match där idag. Så han ahr vi inte träffat sen i morse. Jag frågade om det hade kommit nå post idag och då sa han tre brev till mig från Telia... jippi tänkte jag.. då har mitt SIM kort kommit... men säg den glädjen som varar för evig.. när jag kom hem slet upp breven så var det då inget SIM kort.. =( så jag får väl vänta till MÅndag innan jag får använda min nya telefon. grrrrr men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men det hade varit roligt om man kommit igång med den i helgen.. 

Jag och Milda drog till mormor och Svempa ikväll. Där bjöds det på skink rulle. Jätte gott.. men det är fortfarande svårt för mig att äta.. Men det tar sig.. svårt att tugga och använda underläppen som man brukar. Hoppas bara att det läker ihop bra så jag slipper komplikationer.. Nej nu väntar jag på att Henrik kommer hem från Bollnäs.. sen ska jag sova.. Imorrn ska vi simma för första gången och Sen blir det kalas för ISA som fyller 1 år!!!!  tjohoooooo. =) stora tjejen. 

Tjing






dä bir scones

till frukost idag och jag får se till och kasta in smulorna så jag får i mig nåt.. för jag vet ju inte om det egentligen är så himla bra att äta fast föda än... men va fasen ska jag göra då???? jag är hungrig.... magen skriker efter mat... 



som jag sa...

igår innan jag lämnade huset i Näset så bestämde vi på ett ungefär när vi skulle ses idag. "Milda vaknar alltd vid 06.20"... man tror att man har sovit så himla länge efter att Henrik har åkt... men när man slår upp ögonen och tittar på mobilen och ser att klockan återigen är 06.20.. då är det inte länge sen H åkte. 05.45 åker han till jobbet. Så här sitter jag återigen innan klockan 07.00 och bloggar det första inlägget för dagen. 
Men jag älskar ändå livet som mamma. =) ♥

Idag har vu fullt upp. =) Innan 10.00 hoppas jag att vi har hunnit ätit någon form av frukost, att vi kommit fram till Näset och att vi kanske är i full gång med att duka.=)  Jag vet att det kommer bli en bra idag igen. =) 

Ikväll var det tänkt att vi skulle få middag i Southlightne men det blir imorgon istället eftersom Henrik och Vallvik har match i Bollnäs klockn 20.00 idag. Dem skulle visst ha samling 18.15 och Henrik kommer hem 16.45. Såd et säger sig själv att det blir tok stressigt för honom om vi skulle vara där och äta ikväll. SÅ vi åker dit imorgon efter simning och kalasande. =) Så helgen blir fullspäckad även denna gång. Och naturligtvis så hoppas vi på kanon väder även denna helg. Men som det ser ut nu så blir det nog mulet och snö. Men jag hoppas vi slipper snön iaf. Vill att det som ligegr på marken redan ska försvinna så man känner att våren står för dörren. Men ja det visar sig hur det blir.

Igår kväll var jag ensam iaf 1.5 timme. =) När klockan slog 19 var jag bänkad i soffan för att kika på ett avsnitt av 2½ män. En av mina favvo serier faktiskt... sen tror jag att jag tittade på halv åtta hos mig.. ( med lite eftertanke så kommer jag inte ihåg ett smack av avsnittet så jag sov nog.. men min tanke var att titta på det iaf.. ) 20 var det dags för sista avsnittet av sveriges värsta bilförare.. tur var väl det.. för man blir mörkrädd varje gång man sett det... att dem får ha körkort är helt sanslöst. Jaja när det var klart försökte jag hålla ögonen öppna för då var det säsongpremiär för familjen Sjödins favorit Kriminal serie Criminal Minds. I love that serie!!! Sen var det en ny serie som började efter det.. men det såg jag inte slutet på så jag vet itne om det var bra.. men inledningen var ju kanon iaf. =)  sen var det sängen som gällde för oss. Milda sov som en stock och jag tror hon gjorde det ganska länge faktiskt. =) HAr inte ett minne av att jag varit vaken hela natten.. hmm på gott eller ont?? :P

Nej nu tror jag att jag har rensat mina tankar för stunden.. dags att kanske laga lite scones. =) Skulle vara gott.. jag får pilla i mig lite smulor. =) Mumsigt.. det går ju fort oxå. Have a nice day everybody!!

tjing



RSS 2.0